האם לשימוש בטכניקת קידום מכירות יש השפעה אמיתית על הצלחת החדרת מוצר לשוק?
בשאלה זו מתחבטים רבים מבעלי העסקים, בין אם מדובר בגופים פרטיים או ציבוריים, בחקיקה ממשלתית / מוניציפאלית או בשיווק מוצר מסחרי, במוצרי מותרות (כגון הצגת תיאטרון) או במוצרי צריכה בסיסיים (כגון לחם).
ברבות השנים התפתח התחום בצורה משמעותית וכיום קידום מכירות תופס נתח משמעותי מתקציב הפרסום של רוב המוצרים, היות שמדובר בצורת שיווק אישית יותר מאשר פנייה רחבה באמצעות תשדירי פרסומת או קמפיין המנוהל מעל שלטי חוצות .
קידום מכירות איכותי מתבצע על ידי פנייה ישירה לקהלים שהם "אוהדים בכוח" של המוצר ודואגים להגדיל את נאמנותם למוצר ואת הקשר הרגשי שלהם אליו, כך שאותו קהל ראשוני הופך בשלב מאוחר יותר לכלי קידום מכירות בפני עצמו, כשהם פונים לקהל המשני (מכרים ועמיתים של הקהל הראשוני) ומשכנעים אותם בתועלת של המוצר המפורסם.
אחת הדרכים היעילות לביצוע קידום מכירות היא על ידי הפצת מוצרי קידום מכירות, כגון מוצרי לוגו או מוצרים הנושאים את הלוגו של החברה שאת מוצריה אנו מקדמים. ההיגיון שעומד מאחורי שיטה זו היא לשתול בתודעת קהל היעד זיקה חיובית למוצר שאנו מפרסמים (לדוגמא: מכונית), על ידי יצירת הקשר חיובי באמצעות מוצר גישור שהפצנו בקמפיין קידום מכירות (לדוגמא: מחזיק מפתחות).
כאמור, השיטה הנפוצה היא שיטת ה"התפרצות לדלת הפתוחה", כלומר להפיץ מוצרי קידום מכירות לקהל מקורב למוצר או לחברה, כגון עובדי החברה, לקוחות, בני משפחות ועוד. אחוז החדירה של מוצרי קידום מכירות בקרב קהל שכזה יהיה גבוה (אפשר אפילו להתייחס לרכב ליסינג הנושא את לוגו החברה, כאמצעי קידום מכירות) והופך את הקהל הזה למפרסמים דה-פקטו של המוצר.
אבל קידום מכירות אינו מוגבל רק לקהל של "מקורבים לצלחת" אלא פונה לעיתים קרובות גם לקהל של לקוחות פוטנציאליים המעוניינים להתנסות במוצרי החברה, כך למשל מחלקי פליירים עם קופוני הנחה למסעדה במתחם קניות, הם בעצם סוכני קידום מכירות של אותה מסעדה, גם מבצעים של "מהדורות מוגבלות" או "גרסאות דמו" הם למעשה מוצרי קידום מכירות לכל דבר.
עם נתונים קשה להתווכח ועל פי מחקר שנערך בנושא, התגלה שטכניקת קידום מכירות יעילה יותר מאשר פרסום בעיתונים, שלטי חוצות או תשדירים במדיה האלקטרונית, כך שקשה להפריז בחשיבותו של תחום קידום המכירות.