חוקרים במכון סאלק הודיע בשבוע שעבר כי הם גרמו לתאי דם טבורי לתפקד כמו תאי גזע עובריים בהצלחה.
כפי שדווח "במדע היום ", תוצאות המחקר של המכון הינם משמעותיים,וזאת משום כי הם מזהים את הדם הטבורי כמקור נוח לתאי גזעי עם פוטנציאל בלתי מוגבל באופן תיאורטי.
תאי הגזע העובריים היוו מוקד התעניינות מדעית כי הם נחשבים תאים פלוריפטנטים שהפירוש המילולי הינו בעלי פוטנציאל רב. לתאי גזע פלוריפוטנטים יש את היכולת לייצר את כל סוגי התאים השונים בגוף. עם זאת, תאים עובריים מעוררים מחלוקות אתיות, וזאת משום שהעובר נהרס בתהליך.
תאי גזע פלוריפוטנטים מושרים (iPS) נוצרו על ידי איסוף רקמות מילד או ממבוגר מבלי לפגוע בפרט ולאחר מכן ע"י שינוי גנטי שגורם לתאים להתנהג כמו תאים עובריים עם מאפיינים פלוריפוטנטים.
לדברי פרופ' חואן קרלוס לזיפיזואה בלמונטה,שהינו פרופ' במכון סאלק שהוביל את המחקר, "תאי גזע דם טבורי יכולים לשמש כמקור בטוח ומוכן לשימוש לרגנרציה של תאים פלוריפוטנטים מושרים מאחר שהם נגישים ואינם בוגרים אימונולוגית ויכולים לחזור במהירות למצב של דמוי תאי גזע עובריים".
תאי הגזע מהדם הטבורי המשמשים במחקר זה עברו את כל בדיקות התקן לפלוריפוטנטיות והיה ניתן לתכנת אותם יותר בקלות ומהר יותר מאשר תאים בוגרים אחרים. לדברי ד"ר בלמונטה בנושא של הדם הטבורי "נראה כי אנו כבר בחצי הדרך לשם."
המטרה הבאה של ד"ר בלמונטה היא לתכנת את תאי הגזע מהדם הטבורי בשיטות שהינן בטוחות עבור ניסויים קליניים בבני אדם.
אנשים אשר שמרו את תאי הגזע מדם חבל הטבור של התינוק שלהם עבור שימוש פרטי שלהם יוכלו להיות בין הראשונים לקבל גישה למגוון רחב של טיפולים חדשים פוטנציאליים כאשר הם יהיו זמינים. לדברי מחבר ממחקר אחר, אולריך מרטין מבית הספר לרפואה ע"ש הנובר בגרמניה, שמירת דם טבורי באופן פרטי באמת עשוי להיות המקור של כמות מספקת של תאים בכדי לטפל במבוגרים המפתחים מחלות בשלב מאוחר יותר בחייהם - למשל, מחלות לב ?שהטיפול יהיה עם תאים שמקורם בדם הטבורי שלהם.