ההמלצה של המומחים היא להתחיל את הטעימות בירקות, כאשר חשוב לתת בכל פעם ירק שונה, לחכות מספר ימים על מנת לראות שלא מתפתחת אלרגיה ולהמשך הלאה, כשבכל פעם משנים את סוג הירק ולאט לאט מחברים בניהם בהדרגה.
ביצים ומוצרי חלב מתווספים רק לקראת גיל 9 חודשים ובשנה הראשונה כדאי להימנע לחלוטין ממתן דבש לתינוק.
בכל מקרה כדאי תמיד לשים לב לתינוק בזמן שהוא אוכל על מנת להימנע מחנק. יש לחתוך ולמעוך את המזון לחתיכות קטנטנות, אין לתת לתינוק מזון בזמן נהיגה או ללא השגחה, כדאי לשים לב, במידה ויש אחים קטנים שהם לא מציעים לעולל דברי מאכל שאינם מתאימים לגילו.
כאשר אתם עוברים לארוחות מסודרות, כדאי לשים דגש על ארוחות ניתנות בשעות קבועות במרווחים של כשעתיים בין ארוחה לארוחה וללא נשנושים באמצע שבדרך כלל פוגעים בתיאבון וגם גורמים להשמנה. חשוב שהתינוק יקבל את כל אבות המזון להתפתחות התקינה שלו, לכן כדאי לתכנן תפריט הכולל בתוכו, חלבונים פחמימות שומנים ירקות פירות וסידן.
הרגלים נכונים בתזונה הם הבסיס לעתיד בריא של ילדכם.
קיימים מספר ספרי בישול במיוחד עבור תינוקות המאפשרים מגוון רחב ועשיר של אפשרויות למאכלי תינוקות שהם לא רק מרק עוף טחון...
בעידן של היום ישנה תחושה שהל מוכן ולא צריך להשקיע - רסקים של ירקות ופירות, עוגיות מעדנים וכו', אבל למרות שהמוצרים זמינים ונוחים, עדיין חשוב להכין גם אוכל ביתי המחמם את הלב והנפש והוא גם בריא הרבה יותר.
בשנים הראשונות הרגלי התזונה של התינוק נבנים ולכן חשוב לתת לילד את החוויה של הכרת כל סוגי המזון ולא להגביל אותו בסוג מסוים, כדאי לתת לתינוק לגעת ולהרגיש את המרקם, גם אם הילד נרתע ממאכל מסוים יש לחזור ולהציע לו במשך מספר פעמים או בצורה שונה.
תינוקות וילדים הנחשבים ללא אכלנים, הרבה פעמים מסתבר בסופו של דבר שהם פשוט לא רעבים מכיוון שהם נשנשו חטיפים למיניהם ולא עשו מהפסקה מספיק ארוכה בין ארוחה לארוחה. קשה להימנע מחטיפים במיוחד בגני השעשועים, כאשר מספיק שיש חטיף אחד בגינה וכל הילדים מתרכזים יחדיו, אפשר להקציב זמן גם לחטיפים ולרווח את הזמן בין אכילת החטיף לבין הארוחה.
בנוסף כדאי לעבור לחטיפים בריאים כגון חלבה, בייגלה מחיטה מלאה, שוקולד מחרובים, עוגיות טחינה וכדומה.