דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הדגנים המלאים 

מאת    [ 25/11/2010 ]

מילים במאמר: 547   [ נצפה 2224 פעמים ]

הדגנים הם מהחשובים ביותר בתזונה נכונה ונבונה!

הם מספקים לגוף אנרגיה זמינה לתפקודו. הם נקלטים בגוף כסוכר, פחמימה. פחמימות נחלקות לפחמימות ריקות ופחמימות מלאות. 

אברי הגוף הבלתי רצוניים  - הלב ומערכת הדם, מערכת הנשימה, מערכת העיכול, המוח - ה"דלק" לתפקודם התקין הם הפחמימות.

משום מה אנשים "מפחדים" מפחמימות. נכון שהעולם המערבי עבר לפחמימות ריקות - סוכר לבן, אורז לבן, קמח לבן וכד' והם מסוג הפחמימות הפחות בריאות, אך עדיין הגוף זקוק לפחמימות. אם נשכיל ונעבור לפחמימות מלאות יהיה זה לטובתנו.

ההבדל בין פחמימה ריקה לפחמימה מלאה הוא בעושר סיבים תזונתיים וערכים של וויטמינים ומינרלים.

 

 פעם - מזמן, היו לוקחים את גרעיני החיטה וטוחנים אותם כמו שהם לקבלת קמח ומכאן שהיה זה קמח מלא. אחר כך הבינו שקיימת אפשרות להרוויח יותר וחלקו את מרכיבי גרעין החיטה לשלושת  החלקים ומכרו כל אחד בנפרד. גרגר חיטה, שתפקידו בטבע הוא - שמירת הזן - כלומר לצמוח  - לגדל מחדש צמח חיטה -  מרכב משלושה חלקים. קליפת הזרע, החומר העמילני שבו שהוא בעצם הקמח ונבט החיטה שהוא בעצם ה"מוח" הדגם הקטן המכיל את כל מרכיבי הצמח. התחילו למכור את הנבטים בנפרד, את הקליפות, הסיבים התזונתיים בנפרד, ואת  הקצח הלבן. ברור שזה השתלם יותר מבחינה כלכלית. לא הבינו אז שמבחינה בריאותית זה יגרום לנזקים כבדים מאד מה שיורד את ה"רווחיות" של העניין.

 

 

בין הדגנים אנו מכירים את החיטה, האורז, הפסטה שיבולת שועל (הקואקר),  גריסי הפנינה, הבורגול, הכוסמת, הקינואה והדוחן.

 

איך לבשל אורז מלא:
כל מי שניסה לאכול אורז מלא והזדעזע מהטעם התפל מוזמן לנסות שיטה טעימה יותר. השלב הראשון הוא בחירת האורז. לא כל אורז מלא הוא גם טעים. האורז שנחשב לטעים יותר הוא העגול (נמכר בבתי טבע במחיר סביר מאוד) או אורז בסמטי מלא - שני הסוגים האלה, במיוחד הבסמטי המלא, מוצלחים וטעימים מאוד. אם משרים את האורז במים לילה קודם (כך נפטרים מטעמי הלוואי) ולמחרת מטגנים הרבה בצל בשמן זית, בתוספת פטריות טריות, מים, מלח ופלפל שחור, מקבלים מאכל טעים ביותר ובריא מאוד. שימו לב: בישול אורז מלא נמשך כ-40 דקות.


הבורגול כתחליף:
דגנים מלאים - עמם נמנה האורז המלא - מצוינים כמרכיב בריא במזון וגם לדיאטה, כי אוכלים מהם פחות והם מעודדים פעילות מעיים. עם זאת, אם אתם לא מתים על אורז מלא ובכל זאת רוצים לאכול דגנים מלאים נסו לבשל בורגול גס. מבשלים אותו כמו שמבשלים אורז לבן (רצוי עם הרבה בצל מטוגן) ותבלינים. הטעם שמתקבל דומה יותר לטעמו של אורז לבן (בהשוואה לאורז מלא).

איך לגוון את צריכת הדגנים:
בישראל צורכים הרבה אורז ופסטה, אבל העיקרון החשוב ביותר בתזונה בריאה הוא הגיוון. בבתי טבע ובסופרמרקטים הגדולים אפשר למצוא דגנים נפלאים וטעימים, שרק צריך לנסות אותם. קינואה, למשל, הוא דגן מלא וטעים מאוד, שמבשלים כמו אורז. אחרי בישול מתקבל מאכל קל ודומה לאורז הלבן. אפשר גם לבשל דוחן וקטניות כמו מאש ואזוקי, ואפילו להוסיף אותן לחמין.


דיאטה, תזונה נכונה ופעילות גופנית

http://www.diets.co.il

פורטל דיאטה, תזונה נכונה ופעילות גופנית


http://www.diets.co.il


דיאטה און ליין מבלי לצאת מהבית


http://www.diets.co.il/DietOnline/





מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב