החומרים: 3 חצילים גדולים 10 פלפלים אדומים שמן זית 5-6 שיני שום 1 כוס אורז לתערובת הבשר
1 ק"ג בשר בקר טחון
1 כוס אורז (האורז שבישלנו בישול חלקי) 2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים בשמן זית עד שקיפות פלפל שחור בהרט קינמון פפריקה מתוקה מלח פטרוזיליה קצוצה דק
6 שיני שום קצוצות חופן צנוברים אשר קלינו מעט במחבת 3-4 כפות מרוטב העגבניות שהכנו לרוטב
1 בצל בינוני קצוץ דק
4-5 שיני שום 6-8 עגבניות בשלות מגורדות (או קופסת עגבניות מרוסקות 800 גרם) קופסת רסק עגבניות 2 כוסות מרק עוף מלח פלפל שבבי צ'ילי חריף פפריקה 2 כפות סוכר קינמון אופן ההכנה: חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ עם הקליפה, מניחים בתבנית, מברישים את החצילים עם מעט שמן זית וקולים בחום גבוה מ-2 צידי החציל עד להשחמה קלה.
חותכים את הפלפלים לרצועות, מניחים בתבנית ומזלפים מעל שמן זית. מפזרים מעל שיני שום קצוצות דק (5-6 שינים) וקולים עד שהפלפלים מתרככים.
מבשלים 1 כוס אורז במים עד התרככות חלקית של האורז.
להכנת תערובת הבשר: מערבבים היטב את כל המרכיבים לתערובת אחת ומשהים לחצי שעה לספיגת טעמים.
להכנת הרוטב: מטגנים בצל בינוני קצוץ דק בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים 4-5 שיני שום קצוצות דק תוך כדי ערבוב. מוסיפים כ-6-8 עגבניות בשלות מגורדות (או קופסת עגבניות מרוסקות 800 גרם) וקופסת רסק עגבניות. מרתיחים ומוסיפים 2 כוסות מרק עוף. מתבלים במלח, פלפל, שבבי צ'ילי חריף, פפריקה, 2 כפות סוכר ומעט קינמון .
להרכבת המאפה: יוצקים מעט מהרוטב על תחתית התבנית ומניחים על הרוטב את מחצית מכמות פרוסות החציל שקלינו בצפיפות. מפזרים מעל החצילים את רצועות הפלפלים, יוצקים שוב מעט מהרוטב ומפזרים מעליו את תערובת הבשר בצורה אחידה ומהדקים.
מכסים את התערובת עם המחצית השנייה של פרוסות החציל ויוצקים מעל את יתרת הרוטב כך שיכסה היטב את פרוסות החציל.
מכסים את המוסקה ברדיד אלומיניום ואופים לשעה בחום של 220 מעלות ועוד כרבע שעה ללא הרדיד או עד השחמה קלה.
למאגר המתכונים לחצו