איך עובד פילטר מים
לאלו שמתעניינים ורוצים לדעת קצת יותר על פעולת פילטר מים, להלן קצת ויותר שתוכלו לדעת על פעולת המכשיר ומה הוא נותן לכל אחד מאיתנו בסופו של יום במהלך שתיית המים.
בארץ ובעולם ישנם סוגי פילטר מים שונים ומגוונים שנועדו למטרות שונות, כגון: השקייה לצרכי חקלאות, טיהור מים, שתיית מים בבתים פרטיים וכדומה.
השיטות העיקריות והפופולאריות שבעזרתם מבצעים טיהור מים הם:
טיהור בעזרת אולטרא סגול שנפוץ מאוד במכשירי שתיית המים של החברות והמותגים הידועים בשוק, שבם מנורת UV משמידה את החיידקים שנמצאים במים, שיטת הטיהור השנייה שקיימת הינה טיהור רב שלבי שזוהי שיטה שבה המים עוברים אל הברז וחולפים על פני מספר מסננים עד שמגיעים ליעד המקורי תוך כדאי שהם ראויים לשתייה.
כמובן שעד כאן דיברנו על פילטר מים דיגטלי שבדרך כלל תוכלו לראות אותם במכשירי המים הסטנדרים שעומדים כיום בכל בית שני בישראל, ישנו עוד סוג של פילטר מים שנקרא "פילטר בריטה", שזוהו פילטר שמצוי בתוך קנקן מיוחד, שתוכו שופכים כמות של מים מסויימת והוא מסנן אותם לתוך המיכל, כאשר רק אחרי הסינון ניתן לשתות מהמים האלו, את המכשיר האנלוגי ניתן לראות בדרך כלל אצל אלו שאין ברשותם את מכשירי המים הדיגטליים שבדרך כלל רוצים לחסוך את העלויות החודשיות שקיימות במכשירים הדיגטליים בהם נמצא פילטר מים דיגטלי.
תחזוק פילטר מים לאורך שנים
הכסף האמיתי והעלויות הגבוהות שכולם מדברים עליהם במכשירי המים הדגטליים בהם יש פילטר מים, זה לא החשמל ובטח לא המים אלא התחזוק של פילטר מים חודשיים עד שלושה בשביל שהפילטר יהיה נקי וימשיך לספק מים נקיים וצלולים שיהיו ראויים לשתייה, לא פעם ולא פעמיים נתקלים בפילטרים שלא עברו ניקיון תקופה ארוכה ולכן, מים אלו אינם ראויים לשתייה עד אשר יבצעו טיפול לחלפי פילטר מים בתוך המכשיר.