צ'רמולה הינו רוטב חריף מהמטבח המרוקאי המרכיב פטרוזילה וכוסברה ( ניתן להשמיט הכוסברה )
מרכיבים:
4 פילה דניס טרי במשקל מ 2 דגים במשקל 1/2 ק"ג ל דג
2 כפיות שמן זית
לרוטב צ'רמולה
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזליה
2 שיני שום קצוצות
1 כפית אבקת כמון
1 כפית פפריקה מתוק
1/2 כפית פפריקה חריפה ( או יותר לפי הטעם )
מיץ מ 2 לימונים
1 גרידת לימון
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
קוצצים היטב כל עשבי התיבול ומעבירים לקערה.
מוסיפים התבלינים, השום הכתוש, מיץ לימון והגרידה. מערבבים היטב עם השמן זית ומתבלים במלח, פלפל.
מניחים פילה הדג בצלחת עמוקה ומורחים מתערובת הצ'רמולה על הדגים.
מעבירים למקרר לספיגת הטעם לחצי שעה.
מעבירים הדגים מהמרינאדה ומניחים הרוטב בצד.
מחממים היטב מחבט טפלון עם שמן הזית וצולים הדגים כ 3 דקות כל צד.
בדקה האחרונה מוסיפים את הצ'רמולה על הדגים ומחממים אותם יחד.
להגשה מעבירים הדגים יחד עם הרוטב לצלחות ומגישים עם קוסקוס חם.
מרכיבים:
4 פילה דניס טרי במשקל מ 2 דגים במשקל 1/2 ק"ג ל דג
2 כפיות שמן זית
לרוטב צ'רמולה
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזליה
2 שיני שום קצוצות
1 כפית אבקת כמון
1 כפית פפריקה מתוק
1/2 כפית פפריקה חריפה ( או יותר לפי הטעם )
מיץ מ 2 לימונים
1 גרידת לימון
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
קוצצים היטב כל עשבי התיבול ומעבירים לקערה.
מוסיפים התבלינים, השום הכתוש, מיץ לימון והגרידה. מערבבים היטב עם השמן זית ומתבלים במלח, פלפל.
מניחים פילה הדג בצלחת עמוקה ומורחים מתערובת הצ'רמולה על הדגים.
מעבירים למקרר לספיגת הטעם לחצי שעה.
מעבירים הדגים מהמרינאדה ומניחים הרוטב בצד.
מחממים היטב מחבט טפלון עם שמן הזית וצולים הדגים כ 3 דקות כל צד.
בדקה האחרונה מוסיפים את הצ'רמולה על הדגים ומחממים אותם יחד.
להגשה מעבירים הדגים יחד עם הרוטב לצלחות ומגישים עם קוסקוס חם.