הריון אינו דבר מובן מאליו. רק כ-25% מהזוגות שמנסים להכנס להריון, לא מצליחים לעשות זאת בדרכים הרגילות.
הפרעות הפוריות מתחלקות לשלושה חלקים. שליש מהפרעות בפוריות מקורן באישה, השליש השני של ההפרעות מקורן בגבר והשליש הנותר, משותף בין הגבר לאישה. כמו כן עשוי להיות יותר מגורם אחד להפרעות הפוריות. אפשר לומר שאפילו הפרעות הפוריות בעיקרון מתחלקות שווה בשווה בין הגבר לאישה. לא קצת זוגות מנסים להכנס ל"מעגל המשפחות" מתוך סקרנות איך זה לגדל ילד אבל הם פשוט לא מצליחים, לפעמים הבעיה אצל הגבר ולפעמים אצל האישה, בשביל זה יש לגשת לרופא ולבצע תהליך הנקרא הפרייה.
בתהליך הפריה נפגשים שני תאי מין בשלים תא זרע מן הזכר ותא ביצית מן הנקבה. שני התאים מתחברים לתא אחד הניקרא תא זיגוטה.
תהליך הפריה מתקיימת בעיקרון במהלך הזדווגות. על מנת שתתבצע תהליך ההפריה יש צורך בתא ביצית, אפשרות כניסה לתאי זרע ומקום שבו תא הביצית ותאי הזרע יוכלו להתאחד.
בגיל הפריון של האישה,פעם בחודש (תקופת מחזור חודשי) מבשיל אחד הזקיקים.
אחד מהזקיקים מתפוצץ ויוצר ביוץ, משם יוצא התא ביצית ונודדת, עוברת דרך החצוצרה לרחם ושם היא מחכה לתא הזרע שיפרה אותה. במקביל לתהליך זה הזקיק הופך לגופיף צהוב המפריש הורמונים לרירית הרחם על מנת להקל על קליטת הביצית המופרית. גם בתהליך הזה הגורם להפרייה לא טבעית לא בטוח ב-100 אחוזים שהזרע יכנס לתא הביצית ויפרה אותה, לכן הזוג מתבקש לפעמים לבצע את תהליך ההפרייה כמה פעמים, האפשרות גם שיצא תינוק בריא לגמרי היא נמוכה למדי מתוך 100 ביציות רק 85 אחוז מהם יש הפריה וב-70 אחוז התא ביצית עובר לרחם כמו שצריך ומצליח לגדול כרגיל.
אל תטעו אבל גם לאחר כל התהליך שעבר בהצלחה יכולים להיות שיבושים במהלך 9 חודשי ההריון של האישה, יש גם עוברים שאינם שורדים את כל 9 החודשים.
תהליך נוסף הנקרא הפרייה חוץ גופית, הגבר נותן את דגימת הזרע שלו ובמעבדה "משביחים" את הזרע, בתהליך ההשבחה בוחרים את התאים הפעילים ביותר (התאים שזזים הכי הרבה).
לוקחים ביצית מן האישה ומפרים את הביצית עם תאי הזרע של הגבר בתוך אינקובטור, לאחר שנוצר תא מופרה הגניקולוג מחדיר את התא המופרה לתוך הרחם ומשם ההתפתחות כרגיל, שיעורי ההצלחה של הפריה חוץ גופית ברוב המקרים הוא 20-30 אחוזים בלבד.