נתוני משרד הבריאות:
בעולם חיים עם הנגיף 33.3 מיליון איש.
ע"פ הערכה חיים בארץ כ-7000 איש עם הנגיף.
280,000 בדיקות איידס בוצעו בישראל בשנת 2009.
לאחרונה עלו פרסומים שמראים שלאחר שנים שהייתה עלייה בנשאי האיידס בעולם ובישראל בשנת 2010 נבלמה סוף כול סוף העלייה. בשנת 2009 היו 411 נשאי איידס וההערכה היא שגם כך תסתיים שנת 2010.
נתון זה אמור לעודד אבל מצד שני הוא אולי עשוי להעביר רושם מוטעה שכן המחלה עדיין כאן לצערנו ואנשים עדיין מתים ממנה. מעבר לזה הנתונים החדשים שנחשפים מראים שישנה עליה במספר הנדבקים בקרב גברים המקיימים יחסי מין עם גברים שמהווים כשליש מהנדבקים בנגיף.
הסיבות לעליה בקרב אוכלוסייה זו היא מכיוון שכיום יש את טיפולי הקוקטייל שמאוד מצליחים וגם העובדה שלא מתקיים מסע הסברה לאורך השנה, להוציא את יום האיידס העולמי ב-1 לדצמבר שסביבו מתקיימים כנסים עולות כתבות ומתקיים מערך הסברה מסודר. השילוב של אורח החיים הנהנתני יחד עם היעדר הסברה והרתעה יוצר את העלייה הנוכחית ויש חשש שזה רק יעלה. לשם כך נודע שמשרד הבריאות לראשונה יקיים מסע הסברה מתאים שיפעל גם ברשתות חברתיות רלוונטיות ויפנה לנוער "בשפה שלו" בכדי לעודד אותם להשתמש בקונדום ולא לזלזל בנושא. כיום בדיקות האיידס ניתנות לכול דורש בחינם בקופות החולים וגם במרכזיי האיידס שפזורים ברחבי הארץ.
זה נכון להגיד שנעשתה התקדמות גדולה ברפואה מההופעה הראשונה של מחלת האיידס בעולם, ולמרות שהקוקטייל מאוד מצליח במלחמה באיידס , עדיין לא ברור כמה זמן יכולים נשאי האיידס לחיות איתו. לכן מומלץ להקפיד על אורח חיים בריא ולהשתמש באמצעי הגנה מוכרים וידועים בכדי לצמצם ככול שניתן את הסיכוי לחלות באיידס. רגע אחד של קלות דעת יכול לעלות ביוקר רב. ברפואה אין הנחות ומבצעים מדובר בחיים שלנו ולא בספורט או במשחק.