בין אם כתבתם מאמרים מקצועיים, תסריט טלוויזיוני או יצירת מופת משלכם לקולנוע , ואפילו אם רשמתם על שמכם פטנט, כדאי שתדעו להגן על זכויותיכם. מדוע? משום שקיים צורך מהותי לבצע הגנה מקצועית על זכויות יוצרים ולוודא שלא גנבו מכם את המילים, את התוכן ואת הרעיון לכתיבה. הגנה על מאמרים שלכם תמנע את האפשרות הרווחת להעתיק, לצלם ולהפיץ משהו שאתם בעצמכם יצרתם.
נשמע פלילי? אכן, בכל נוגע לתחום הכתיבה והיצירה הכולל בתוכו הפצת סודות מסחריים, דיונים בנושא זכויות יוצרים, קניין רוחני "תעשייתי", גזל מוניטין ועוד, הולכת ורווחת ההסכמה כי יש צורך להיוועץ בעורכי דין מומחים במקרה שיש חשד לפשיעה ולגניבת תוכן.
תחום ההגנה על כתיבה והעלאת מאמרים בחינם לרשת בכללותו תופס תאוצה בשנים האחרונות, לאור העובדה כי בהקשת מילה במנועי החיפוש באינטרנט קיצור ההליכים בלתי נמנע ופשוט ביותר. כמו כן מרבית הפעילות באינטרנט סובבת סביב העברת המידע ממקורות , שחלקם עשו שימוש במקורות אחרים, מה שהופך אותם להרבה פחות מהימנים, ואת העושה שימוש בכך (בצילום, העתקה או הפצת האמור ללא אישורו של בעל זכויות היוצרים) לסוג של נוכל לכל הדעות, כיוון שהזדהה כבעליו של היצירה, בעודה שייכת ליוצר אחר. מכוון שלא ניתן לשים מנעול ותביעת אצבע על כל מה שיוצא מה מדפסת שבבעולתך, התחום עדיין פרוץ.
לפיכך, אדם שהמציא פטנט כלשהו, ובכלל זה כתב מאמר מקורי, הכולל רעיון משלו, אף פעם לא ירגיש בטוח מפני תובעים אפשריים לזכויות היוצרים והרישום על הרעיון, אפילו אם התייעצת עם מישהו בנושא, הן אם ברמה מקצועית או במסגרת עצה ידידותית בלבד, קיים חשש שמישהו אחר ישים את ידיו על הרעיון, וחובת ההוכחה בגין זכויות היוצרים על הרעיון, במקרה של תביעה משפטית, חלה על התובע את הזכאות, לשם כך תמיד מומלץ לתעד כל כיתוב, לפנות לגורמים מוסמכים , דהיינו לעורכי דין המתמחים בקניין רוחני.