אימהות היא עניין מסובך. מי כמונו יודע שאמא זה התפקיד הקשה ביותר שיש, אנחנו מכינות לילדים אוכל, מסדרות אותם, מסיעות אותם, הולכות לעבודה, חוזרות, מאכילות אותם, מלבישות אותם... וזה אף פעם לא נגמר. אבל כמו כל דבר בעשורים האחרונים ובמהפכה התעשייתית-הייטקיסטית גם אנחנו השתכללנו. יש לנו סופר נני שמסבירה ועשרות אתרים, יועצים ומומחים לשאול. אז מה אומרת הגישה החדשה?
ארגונים כמו דיאדה ותפיסת עולם תפסו לאחרונה את הכותרת כמובילים בחינוך החדש של המאה 21, הגישה המבוססת על מילים פשוטות: הבנת התינוק. שני הארגונים מציעים לנו את מה שקופות החולים התחילו לעודד בשנים האחרונות, גידול נכון ובריא. המשפטים האלה כוללים בתוכם תפיסת עולם שלמה של אוכל, פעילות גופנית, רוגע וסביבה הוליסטית בריאה לילד. ההוליסטיות החדשה של האמהות העובדות משלבת את הרפואה הקונבנציונלית עם הגישה הרוחנית.
כך למשל בעיסוי תינוקות דרך מזון בריא שמכיל את הויטמינים הדרושים דרך פעילות חשיבתית בריאה כבר בגיל הרך, כלומר חשיפה הדרגתית לאותיות, למילים, לקולות ולתנועה. ארגונים רבים מחזיקים סניפים בכל רחבי הארץ, קרית גת, אילת, נתניה, דימונה, חיפה וכמובן תל אביב.
יש לנו היום מקצועות כמו דולה, שמלוות אותנו במסע הארוך של ההיריון ועד לרגע הלידה, יש לנו מישהי שמסבירה לנו דברים בסיסיים כמו איך להחזיק את התינוק, יועצות הנקה – פשוט הכל. היפה הוא שהרפואה הקונבנציונלית כבר הבינה שהמילה "הוליסטי" אינה מפלצת שלובשת בגדי אפריקאיים ועושה טקסי וודו.
מרפאות בכל רחבי הארץ מציעות ללקוחותיהם את השירותים החדשים שהוכחו בבחינה מדעית כמועילים להתפתחותו של הילד, לפני כמה שנים אם לתינוק הקטן היו כאבי שיניים שלוו בחום קל, הסבתא הפולנייה והשמנמונת של טיפת חלב הייתה מוציאה חבילת נרות, חדשות טובות: היום מבינים שיש הרבה מאוד דרכים טבעיות לפתור את הכל.