בשנים האחרונות למדנו להכיר קופה רושמת כשותף פעיל ויעיל בניהול העסק. אם בעבר כל דוח שרצינו להוציא וכל נתון סטטיסטי אותו רצינו לבדוק היו צריכים להיעשות באופן ידני, כיום מהווה קופה רושמת מחשב של ממש, שמאחסן מגוון רחב מאוד של נתונים שונים על העסק. בלחיצת כפתור ניתן להוציא דוחות מכל סוג לתקופות של שנים אחורה.
ייעודים ויכולות שונות של קופות רושמות מודרניות
כאמור, כיום קופה רושמת מהווה כלי עזר רב ערך לניהול העסק ואין זה משנה מהו גודלו של העסק. בעבר קופה רושמת איפשרה אפסון התקבולים במגירת ברזל כבדה (מאובטחת) והוצאת קבלות בלבד. מאז תחילת המהפכה הטכנולוגית, שלוקחת כיום חלק אקטיבי ואינטגראלי מחיינו, הפכה קופה רושמת מכלי בעל פונקציות מוגבלות מאוד למחשב של ממש. הפונקציות העיקריות של קופה רושמת בת זמננו כוללות:
-
רישום תקבולים
-
הוצאת קבלות וחשבוניות
-
הוצאת דוחות ונתונים סטטיסטיים (על מכירות, הוצאות, משכורות וכיו"ב)
-
הוצאת דוחות פיננסיים תקופתיים (יומיים, שבועיים, חודשיים, רבעוניים, שנתיים וכן הלאה)
-
רישום עובדים חדשים
-
שעון נוכחות
-
פנקסי מידע (ספקים ו/או לקוחות)
ועוד
התאמת קופה רושמת לסוג העסק וצרכיו הפרטניים
המבחר האדיר של קופות רושמות אותן ניתן למצוא כיום בשוק, הופך את הבחירה למורכבת ולא פשוטה. למרות האטרקטיביות הרבה של הפונקציות הרבות הקיימות בסוגים שונים של קופות רושמות, שמציעות לנו הקופות השונות. לדוגמא: אם אני מנהל רשת סופרמרקטים אז מן הראוי שאבחר קופה רושמת שתאפשר לי לשקול סחורה (כמו ירקות, פירות ופיצוחים) ובה אוכל להשתמש בסורק רכישת קופה בעלת פונקציות מיותרות (בהן אין לנו צורך) עלולה לעלות לנו כסף רב. כבכל מוצר טכנלוגי אחר, טרם רכישת קופה רושמת, חשוב מאוד לסכם מה אנו צריכים מהקופה וכיצד זו תשרת אותנו ואת העסק בצורה הטובה ביותר.