בדיקת פוליגרף מאפשרת למעביד לבחון תכונות אישיותיות חשובות, כמו יושר ואמינות, בקרב המועמדים למשרה. תכונות אלו חשובות לא רק כשמדובר במשרות "רגישות" (כמו משרות בתחום המודיעין, במשרדי ממשלה וכו').בבדיקת פוליגרף, הנערכת למועמדים למשרה במהלך שלבי המיון, הם נשאלים שאלות כגון: "האם אי פעם גנבת ממקום העבודה?", "האם אי פעם הדלפת מידע פנימי למתחרים?" וכדומה. בדיקת פוליגרף מאפשרת לדעת במידה רבה של מהימנות ותקפות, האם האדם שלפניך הוא אדם ישר ואמין או לא.
מן הראוי לציין שבדיקת פוליגרף היא כלי תומך החלטה בלבד. משמעות הדבר היא שמעביד לעולם לא יסתמך על בדיקת פוליגרף בלבד כדי להחליט האם לקבל מועמד למשרה או לא. בדיקת פוליגרף תתבצע תמיד בסוף תהליך המיון, לאחר שהמועמד כבר עבר בהצלחה מספר ראיונות ומבחנים מקצועיים.
האם בדיקת פוליגרף למועמד לעבודה – חוקית?
הפוליגרף הוא בהחלט כלי עזר טוב ועיל למעבידים על מנת לראות ולבחון האם המועבד אצלו לעבודה זו או אחרת אכן בן אדם אמין ומתאים לו התפקיד שהמעבד מחפש.
השאלה האם אין בעיה מבחינת החוק לחייב עובד לעבור בדיקת פוליגרף?
התשובה משתנה, באם העובד הוא עובד קבוע בחברה המעביד יכול לחייב אותו לעבור בדיקת פוליגרף במכונת אמת על מנת לבדוק את אמינותו רק על רקע שקרה מקרה מסוים במרום העבודה ונפל חשד על העובד. באם האדם הוא מועמד פונטנציאלי למשרה ספציפית המעביד יכול לבקש ממנו לעבור בדיקת פוליגרף אבל בשום אופן לא לחייב אותו , מה שלא ממש נותן אופציה למועמד לעבודה לסרב , כי הרי ברגע שהוא יסרב מיד יפול עליו חשד שיש לו מה להסתיר ולכן הוא לא מעונין לעבור בדיקת פוליגף.
האם בדיקת פוליגרף יעילה למעביד?
נקודה נוספת חשובה שעל המעביד לתת עליה את הדעת. היא איך העובד ירגיש כששולחים אותו לבדיקת פוליגרף? לפעמים עובד ירגיש שמטילים ספק בישרות הבסיסית שלו וכתוצאה מכך ירגיש מאוים , ולא בטוח במקום עבודתו מה שיביא לתוצאה ישירה של חוסר אמון במערכת וממילא לא יתרום ויתן את המקסימום מבחינתו. כך שלבסוף דרישת המעביד לבדיקת פוליגרף תפגע בו ויצא שכרו בהפסדו.