דע את זכויותייך ? חופשת לידה לעובדת:
מאת עו"ד תמיר קדמי:
מאמר זה יפרט את זכאותה של העובדת לחופשת לידה בהתאם לחוק עבודת נשים התשי"ד ? 1954.
האם המעביד מחוייב ליתן לעובדת חופשת לידה:
התשובה היא כן!
סעיף 6 לחוק עבודת נשים מחייב את המעביד ליתן לעובדת אשר קרובה ללדת חופשת לידה.
האם מעביד רשאי להעביד עובדת במהלך חופשת הלידה:
התשובה היא לא!
סעיף 6 לחוק עבודת נשים אוסר על מעביד להעביד עובדת במהלך חופשת הלידה.
חשוב לזכור כי איסור זה חל לא רק על מעבידה של העובדת אלא חל על כלל המעסיקים, זאת אנו למדים מסעיף 8 לחוק עבודת נשים אשר קובע בצורה כללית כי לא יעביד מעביד עובדת או עובד בידעו שהם בחופשת לידה.
מה דינו של מעביד אשר העסיק עובדת במהלך חופשת הלידה:
סעיף 14 לחוק עבודת נשים קובע כי מעביד אשר העביד עובדת או עובד במהלך חופשת הלידה או בידעו שהעובדת או העובד מצויים בחופשת לידה דינו מאסר שישה חודשים או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
מה היא אורך חופשת הלידה המגיעה לעובדת:
תשובה זו תלויה בוותק של העובדת במקום העבודה:
א. עובדת אשר עבדה לפני יציאתה לחופשת הלידה יותר משניים עשר שבועות אצל אותו מעביד או אצל אותו מקום עבודה אורך חופשת הלידה היא 26 שבועות. כאשר העובדת יכולה ששבעה שבועות או פחות יהיו לפני הלידה והיתר לאחר הלידה.
ב. עובדת אשר עבדה לפני יציאתה לחופשת הלידה פחות משניים עשר שבועות אצל אותו מעביד או אצל אותו מקום עבודה אורך חופשת הלידה היא 14 שבועות, מהם שבעה שבועות או פחות מזה, כרצון העובדת, לפני יום הלידה המשוער והשאר אחרי יום הלידה.
האם העובדת זכאית העובדת לתשלום דמי לידה במהלך כל תקופת חופשת הלידה:
התשובה היא לא!
אומנם סעיף 6 לחוק עבודת נשים קובע כי העובדת תהא זכאית לצאת לחופשת לידה בת 26 שבועות, אך את התשלום עבור דמי לידה משלם המוסד לביטוח לאומי וסעיף 50 (א) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה ? 1995 קובע כי תשלום דמי הלידה יעשה בעד פרק זמן של 14 שבועות בלבד.
האם תקופת חופשת הלידה תיחשב לצבירת הוותק של העובדת במקום העבודה:
התשובה היא כן!
סעיף 6 (ט) לחוק עבודת נשים קובע כי היעדרות מעבודה לרגל חופשת לידה לא תפגע בזכויות התלויות בוותק אצל המעביד.
כלומר, תקופת חופשת הלידה תספר לצורך חישוב זכויות העובדת התלויות בוותק אשר במקום העבודה, זכויות כמו, פיצויי פיטורים, חופשה, הבראה וכיו"ב.
האמור לעיל אינו נועד בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטיו/או כתחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
ניתן להיכנס ולהירשם לפורום דיני עבודה שהקים עו"ד תמיר קדמי בכתובת הלינק שלהלן:
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=132277916783452
בברכה,
תמיר קדמי, עו"ד
בעל משרד לדיני עבודה
בכל שאלה או קריאת מאמרים נוספים הינכם מוזמנים לאתר האינטרנט של עו"ד תמיר קדמי בכתובת הבאה:
www.kedmi-law.co.il
עו"ד תמיר קדמי הינו מומחה לדיני עבודה, חבר בוועדת לשכת עורכי הדין לענייני עבודה, ומעניק סיוע וייעוץ לחברות ולעובדים בנושאים שונים העולים מתחום דיני העבודה, לרבות: פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת, דמי הבראה, עבודת נשים, אפליה במקומות עבודה, נשים בהריון, דמי נסיעות, הסכמי עבודה וכיו"ב. ניתן ליצור קשר עם עו"ד תמיר קדמי בטלפון 0545243333 או 036880303וכן ניתן להפנות שאלות לכתובת הדואר האלקטרוני: href="mailto:tamirkedmi.law@gmail.comtamirkedmi.law@gmail.com">">tamirkedmi.law@gmail.com כמו כן, ניתן להיכנס ולהירשם לפורום דיני עבודה שהקים עו"ד תמיר קדמי בכתובת הלינק שלהלן: http://www.facebook.com/reqs.php#!/group.php?gid=132277916783452