בל"ג בעומר כיף לשרוף עצים במדורה משפחתית או עם החבר'ה, כשתפוחי האדמה והמרשמלו מוכנים, וערימת עצים מונחת לה תפוחה ומלאה בחומר שישמר את המדורה לפחות למספר שעות. הרבה פחות נוח הוא שלב איסוף העצים כדי להגיע לרגע זה, במיוחד אם נהגתם ביושר ולא שדדתם את אתר הבנייה הקרוב למקום מגוריכם כדי לשרוף את תכולתו. אני זוכר איך בילדותי חברי ואני תרנו אחרי כל חתיכת עץ אפשרית עם מריצה בידינו ואופניים לרגלינו וליקטנו כל מה שחשוד כחומר אורגני שיכול לעלות בלהבות, ולו רק שתהיינה להבותינו גדולות ומרשימות בערב השלושים-ושלושה בעומר.
ספר ביוגרפי נהנה ממאמצים דומים על מנת שבעת כתיבתו, יעמוד לרשות הכותב מצבור נתונים ופרטי פרטים. לפעמים לא כל הפרטים נחוצים לכתיבה ולפעמים רק נדמה כך, ובשלב הכתיבה נושא מסוים מקבל דגש וחסרונו של פרט כזה או אחר יכולים לעכב את העבודה ואפילו להכשיל את כתיבת הנושא. לכן כל-כך חשוב שלב איסוף החומר לספר ביוגרפי. במקום מריצה וזוג אופניים אנחנו ב"כותב טוב", משתמשים בטייפ מנהלים (ומנהלות) קטן, זוג סוללות רזרבי, מחשב נייד וארכיב שאלות שהכנו מראש. המידע שעולה מפגישות התחקיר עובר הקלדה משמיעה והופך הלכה למעשה לחומר הגלם אותו רוצה כל כותב לקבל - קבצי "וורד" מלאים במידע. שלב כזה יכול לקחת כשלושה חודשים, במיוחד כשעובדים על ספר עב כרס ומספר התחקירים שמקדימים את כתיבתו יכול להגיע לעשרות. לא תמיד כל המשתתפים בשלב התחקיר זמינים, לעיתים יש ביטולי פגישות, אך כשמסיימים את השלב הזה לכותב לא נותר אלא להוסיף את תפוחי האדמה והמרשמלו בצורת מילים וליהנות מיום כתיבה פורה. לכן אין להקל ראש בשלב התחקיר, זהו שלב שיכול לעצב את הדרך בה ייכתב ויראה הספר בסוף התהליך כולו, שלב זה הוא למעשה ההבדל בין איור כוללני לציור פרטני.
"כותב טוב", הוא סטודיו קופירייטינג ותיק כל כך שטקסטים שלו נמצאו במערות בית גוברין מהתקופה שקדמה להמצאת הטקסט. חוץ מספרי ביוגרפיה ומקצוע, צוות "כותב טוב" מייצר טקסטים למגזר העסקי, הפרטי, בני מיעוטים ובני תערובת. האמת שזה לא משנה, כולנו בני אדם וכולנו (לפחות חלקנו) קוראים וכותבים טוב. "כותב טוב" - קופיריטינג, עריכת תוכן וסופרי צללים. www.kotevtov.com