ביום 18 בנובמבר 2010, נחתמה בראשי תיבות אמנה למניעת כפל מס בין ישראל למלטה. בדומה לאמנות אחרות עליהן חתמה ישראל לאחרונה, גם אמנה זו מבוססת על אמנת המודל של ה- OECD. האמנה צפויה להיכנס לתוקף לאחר סיום הליכי אשרורה בשתי המדינות. ניתן להניח כי לא תיכנס לתוקף לפני 2012.
דיבידנד - האמנה קובעת ניכוי במקור בשיעור מס מקסימאלי של 15% במדינת המקור. במקרה בו מקבלת הדיבידנד היא חברה המחזיקה ב- 10% ומעלה מהון המניות של החברה המשלמת, אין ניכוי מס במקור. נציין כי עפ"י הדין הפנימי במלטה, קיים פטור מניכוי במקור בגין דיבידנד.
ריבית - האמנה קובעת ניכוי במקור בשיעור מס מקסימאלי של 5% במדינת המקור. נציין כי על פי הדין הפנימי במלטה, קיים פטור מניכוי במקור בגין ריבית.
תמלוגים - האמנה מעניקה זכות מיסוי בלעדית למדינת התושבות. זאת, בהתאם לעקרון שאומץ באמנת המודל של ה- OECD. נציין כי גם במקרה זה, הדין הפנימי במלטה מעניק פטור מניכוי במקור בגין תמלוגים.
בנוסף, האמנה קובעת סעיף חילופי מידע נרחב בין רשויות המס של שתי המדינות. בהתאם לסעיף זה, רשות המסים בישראל תוכל לקבל מידע אודות הכנסות שמפיקים תושבי ישראל במלטה. זאת גם בכל הנוגע למידע אשר מוחזק בבנקים במלטה. עוד נציין כי האמנה כוללת סעיף הגבלת הטבות למניעת ניצולה לרעה.
נדאג לעדכן במבזקים הבאים לכשיהיה מידע נוסף בנושאים אלו.
נזכיר כי קיים יתרון למשקיעים ישראלים באמצעות שימוש בחברה מלטזית, כתכנון מס בינלאומי, לצורך ביצוע השקעות ומתן שירותים במדינות ברחבי אירופה והעולם. זאת, הן לאור משטר המס הנהוג בה (לדוגמא, הדין הפנימי המלטזי בעת חלוקת דיבידנדים), והן לאור העובדה שמלטה הינה חברה באיחוד האירופי זה מספר שנים וככזו, נהנית מהחלת הדירקטיבות השונות הקימות למדינות האיחוד. בנוסף, מלטה הינה צד לאמנות רבות למניעת כפל מס ובכלל זה לאחרונה חתמה גם על אמנות עם ארה"ב וסין אשר מבוססות גם הן על אמנת המודל של ה- OECD.
נכתב ע"י עו"ד אתי גורלי- הלמן