המהפכה של מזון אורגני כבר נמצאת בשיאה וכבר לכולם ידוע כי מזון אורגני יכול רק לתרום לבריאות הגופנית והנפשית שלנו ובניית תפריט מזון אורגני מאוזן יכול להוביל לתוצאות טובות מיידיות וכן השפעות ארוכות טווח. מזון אורגני נחשב אוכל בריא לגוף שלנו מכמה סיבות- אופן הגידול של המוצר, תהליך העיבוד וכן אחסון המוצר עד ההגעה למדפים.
מזון אורגני כולל מגוון רחב של מוצרי מזון טבעיים עשירי ויטמינים ומינרלים אשר מאוד חשובים לגוף שלנו. מוצרי מזון טבעיים אשר נחשבים מזון אורגני, כמו לדוגמא: מוצרי חלב אורגניים, מוצרי בשר אורגניים, קטניות, דגנים ועוד עתירי ויטמינים אשר חשובים לכל מיני דברים- גדילה והתפתחות, חיזוק המערכת החיסונית, פעילות יום יומית, הזדקנות ועוד. ויטמינים אלו ניתן לרכוש באופן טבעי רק כאשר שומרים על תפריט דיאטה מאוזן אשר כולל את כל אבות המזון אשר מורכב בעיקר ממגוון רחב של מוצרי מזון טבעיים.
מוצרי מזון טבעיים הם כל מזון אשר יש עליו תו תקן אורגני. ובמילים אחרות, כל מזון אשר לא עבר ריסוס כימי, ללא דישון כימי, לא מלא באנטיביוטיקה, לא נוספו לו חומרי טעם וצבע, ללא חומרים משמרים, חומרים מייצבים או משפרי טעם ניתן להחשיב אותו בקבוצה של מוצרי מזון טבעיים או מזון אורגני בעל ויטמינים וערך תזונתי גבוה.
מוצרי מזון טבעיים עשירי ויטמינים משום שהם לא מלאים בחומרים מעשי אדם. בני אדם מוסיפים לבעלי חיים וכן לאדמות המון חומרים כימיים בכדי להגן על הגידול מן הצומח ומן החי והופכים אותו לטעים יותר, אך כאשר עושים זאת מורידים מן המזון את הערך התזונתי שלו ואת הכמות ויטמינים אשר נמצאים בו.
גידול מזון אורגני אין זה אומר שהחקלאים עוברים לחקלאות עתיקת יומין אלא דווקא להיפך. עמידה בתו התקן האורגני הישראלי דורש מן החקלאי לעמוד בתנאים מאוד מגבילים ושימוש באלטרנטיבות בריאות יותר גם לגידול וגם לצרכן.
החלפת הגידולים הקיימים בגידולים אורגניים מובילה את החקלאי למצב בו שוק המכירה שלו מתרחב עקב פתיחה של יותר ויותר חנויות אשר מוכרות אך ורק מזון אורגני וכן מוצרי מזון טבעיים אחרים מן החי ומן הצומח.
אלי גולדמן