כמו שכולנו יודעים ומבינים, על מנת שהצמחים שלנו יגדלו, יש צורך להשקותם במים. השקיה ניראת על פניו כתהליך פשוט, שלא צריך להשקיע בו מחשבה גדולה מדי. אך האמת שונה מכך, השקיית יתר וחוסר השקיה הם הסיבות הנפוצות ביותר לכישלונם של גננים מתחילים ולא מנוסים, בניסיונותיהם לגדל את הצמחים המבוקשים להם. נבחן מספר נקודות שיעזרו לגננים מתחילים, וגם למנוסים מעט יותר, להצליח בתהליך הגידול.
מתי יש להשקות?
ברמת העיקרון, הזמן שבו יש להשקות תלוי בגורמים רבים: סוג הצמח שמנסים לגדל, גודל הצמח, הטמפרטורה שלה נחשף הצמח, הלחות השוררת בסביבת עדניות ועוד. ההמלצה הנפוצה והגורפת ביותר היא להשקות פעם עד פעמיים בשבוע, אך לא מדובר כאן בתורה מסיני, ויש צורך לשים לב לסימנים שניתן לקבל מהצמח וגם כן אדנית. דרך אחת לבדוק אם הגיע העת להשקות, היא להחדיר אצבע לאדמה בסביבת הצמח, לעומק של כ 10 ס"מ, ולבדוק את רמת הלחות של האדמה בעומק זה, אם האדמה יבשה, יש להשקות. כמו כן, צניחה של העלים התחתונים של הצמח היא רמז עבה שהגיע העת להשקות, אם לא נשקה במצב כזה, השלב הבא יהיה צניחה והצטמקות של שאר עליי הצמח, ומה שיביא בסופו של דבר לנבילתו.
מהי הדרך הנכונה להשקות?
הדרך הנכונה, והבטוחה ביותר לעתיד הצמח, להשקיה היא לפזר את הנוזל בו משקים בצורה אחידה על פני האדנית, כך שכל אזור אדמה באדנית יקבל כמו שווה של מים. כאשר רואים שמים מתחילים לנזול בתחתית האדנית, זה הזמן להפסיק את פעילות ההשקיה. זהו שיקול שצריך לקחת בחשבון כאשר אנו רוצים לעשות עיצוב גינות גג, יש לקחת בחשבון את סידור האדניות כך שניתן יהיה להשקותן בצורה מיטבית ונכונה.
קרה והשקנו יותר מדי, מה עושים?
הבעיה של השקיית יתר היא בעיה נפוצה מאוד, בעיקר בקרב גננים מתחילים. על מנת להתגונן מהתופעה, שעשויה לחנוק את השורשים ו"להרוג" את הצמח שלנו, יש לדאוג שבאדנית יהיו חורים למטה, כך שמים מיותרים יוכלו לצאת. השקיית יתר מאופיינת בקצוות עלים מכופפים כלפי מטה, ויש לשים לב לסימן הזה, אם הצמח מתנהג כך, יש להשקותו בפחות מים כל פעם.
WoodBox- אדניות עץ, עיצוב גינות וגגות