אחת הבחינות בגרויות החשובות, אותן חובה על כל תלמידי ישראל לעבור בהצלחה כדי לקבל את תעודת הבגרות, היא בחינת בגרות בהיסטוריה. למי מכם שחושש שעליו לזכור תאריכים, ואישים בצורה יוצאת דופן, שיירגע. בחינת בגרות בהיסטוריה כמעט שאינה בוחנת שינון או יכולות זיכרון פנומנאליות. הבחינה מנסה לבדוק אם אתם מבינים תהליכים והשלכות, גורמים והשפעות ויודעים להבין את רוח ההיסטוריה בארץ ישראל ובתפוצות וההשפעות ההדדיות של האחת על חברתה.
חובת בחינת בגרות בהיסטוריה היא על 2 יחידות לימוד, אך אם אתם רוצים להפוך את הבגרות בהיסטוריה למקצוע מוגבר תוכלו להיבחן על 5 יחידות לימוד שאינן נחשבות מן הקשות שבבחינות. תשאלו את תלמידי הפיזיקה.
חומר הלימוד
אז על מה לומדים ב בגרות בהיסטוריה. זה משתנה לפי חלקי הבחינה ומספר היחידות. כך למשל, היסטוריה א' בבגרות 2 יחידות לימוד תעסוק בעולם היהודי בסוף המאה ה-19, השינויים באירופה, האנטישמיות, התעוררות הציונות, פיתוח הישוב היהודי בארץ ישראל ועוד. היסטוריה ב' ידון על התפתחויות העולם במאה ה-20 והתהליכים שהובילו להקמת מדינת ישראל, ארצות הברית, עליית הנאצים, מלחמת העצמאות ועוד.
היחידות הבאות מ-3 עד 5 יהיו מורכבות יותר ויכללו את ההיסטוריה של ארצות הברית, כולל האופי ושיטת הממשל, סין מהמאה ה-19, בכל האספקטים, יהדות קראקוב בתקופת השואה, החיים בגטו, שואה וגבורה ועוד.
צורת הבחינה
בעשור האחרון חלו שינויים מהפכניים בבחינת הבגרות בהיסטוריה. יותר לא לומדים בנפרד תולדות עם ישראל ויש חלוקה של 2 יחידות החובה לפי תקופות ולא לפי מקומות.
היסטוריה א'- היחידה הראשונה דנה בשנים שבין 1870 ועד 1920, ואילו היחידה השנייה, תמשיך משם ועד 1970.
יחידות בחינת בגרויות בהיסטוריה כוללות נושאים מן ההיסטוריה היהודית וההיסטוריה הכללית של העולם.
איך מחשבים את הציון ?
2 יחידות לימוד מחשבים בצורה כזו: היסטוריה א' מהווה 40% מהציון הסופי והיסטוריה ב' תהיה בעלת משקל רב יותר- 60% מהציון.
מועדי הבחינה - 2 ו-5 יחידות לימוד
הבחינה נערכת מדי שנה בשני מועדים , קיץ וחורף. מועד הקיץ נערך בין יוני ליולי ומועד חורף בדרך כלל יהיה בינואר ולעיתים בפברואר. קורסי ההכנה בבתי הספר האקסטרניים נערכים כארבעה חודשים לפני כן.
ההשלמה לחמש יחידות נערכת רק במועד קיץ. הבחינה נערכת בכתב ללא היתר בשימוש בחומרי עזר כל שהם.
אנו מאחלים לכם הצלחה בבחינת הבגרות