השלבים הבטוחים לקבלת תואר ראשון
כיום, ישנם מגוון רחב מאוד של מסלולי לימודים ובכל אחד מהם תנאי הקבלה שונים, אך מה שכן משותף בתנאי הקבלה בכל המוסדות המספקות לימודי תואר ראשון, הוא הדרישה לבגרות מלאה ול-12 שנות לימוד. אז בראש ובראשונה, אם אין בידכם תעודת בגרות מלאה ו/או 12 שנות לימודים יש צורך להשלים את החסר ורק לאחר מכן להגיש בקשה לקבלה לתואר ראשון.
השלמת 12 שנות לימוד/השלמת בגרויות
כיום, כמעט בכל אזורי הארץ ניתן למצוא מוסדות אשר בהם ובעזרתם ניתן השלמת בגרויות וכמו כן גם להשלים את זמן הלימודים ל12 שנות לימוד.
על מנת להתקבל ללימודי השלמת בגרויות אין צורך בכישרון מיוחד או לעמוד בתנאי קבלה מחמירים, לרוב נדרש מהמועמד לעבור רק ראיון קבלה אחד.
השלמת בגרויות זהו הצעד הראשון לקראת התואר ובעצם מהווה אבן יסוד להמשך דרכם הלימודית בחיים, ועל כן חשוב מאוד.
בקשה לתואר ראשון
דבר ראשון שעליכם לעשות הוא באמת להחליט מהו המקצוע שהנכם מעוניינים לרכוש במוסדות להשכלה גבוהה. תוכלו להתייעץ עם מגוון יועצים במוסד באקדמי בו תרצו להירשם ואפילו עם כמה מוסדות שונים לפני החלטתכם. ברגע שהחלטתם מהו המקצוע ל- תואר הראשון, תאלצו לעבור ראיון אישי עם מנהל היחידה האקדמית ולעמוד בתנאי הקבלה שנכונים לתואר. במקרים מסוימים יינתן למועמדים הזדמנות קבלה גם אם אינם עומדים בתנאי הקבלה המלאים בכך שייבצעו מבחן התאמה שיקבע באופן סופי אפ יוכלו ללמוד במוסד אקדמי זה או לא.
רמת הלימודים בתואר הראשון
אין ספק שבתואר הראשון תבחינו בקפיצת מדרגה לעומת התיכון/מוסד להשלמת בגרויות וכו' ברמת החומר, הקושי והעומסים הכבדים.
רמת הלימודים האקדמאית הינה גבוהה ונדרש מהסטודנט להיות קשוב, מרוכז וכמובן להגיע למרבית השיעורים.