בית ספר פרטי, בעד ונגד
עכשיו זו כבר עובדה, בישראל ישנה מערכת של חינוך פרטי לצד המערכת חינוך הציבורית. כבר שנים שלא משקיעים במערכת החינוך הציבורית המוזנחת( משכורות המורים הירודות , מתקנים מתפרקים, האופן של השתלמויות מורים ועוד..), ולכן יותר ויותר הורים בוחרים לשלוח את הילדים שלהם לבית הספר פרטי. יש שרואים בתופעה הזאת לא מזיקה ואף חיובית וישנם שרואים בכך תופעה שלילית.
נתחיל בנקודות בעד
1.בית הספר הפרטי מעלה את רמת הלימודים. יש שגורסים שבתי הספר הפרטיים מביאים את התלמידים לרמת לימודים גבוה יותר, המורים יותר איכותיים ותשומת הלב הפרטנית לצורכי התלמיד עוזרת להביא להישגים. תלמידים שיגיעו להישגים גבוהים, יוכלו בשלב מאוחר יותר לשרת את המדינה בצורה טובה יותר.
2.בית הספר הפרטי עונה על צרכים מיוחדים והוא בעל אופי מיוחד, לדוגמא הבית ספר לאומנויות עוזר לתלמידים בעלי כישרון מסוים להתבטא בעולם האומנות ולצמוח בעולם זה. ישנם בתי ספר פרטיים מסוגים רבים: בית ספר למוזיקה, בית ספר לשפות, בית ספר ערבי יהודי, בית ספר דמוקרטי ועוד. אולי הפלורליזם הזה משרת את האופי הייחודי של ישראל.
3.האווירה בבית ספר פרטי תהיה בדרך כלל חמה ואינטימית בגלל הגודל של הכיתות והעבודה בקבוצות קטנות. האווירה מאפשרת לתלמיד להתפתח לא רק מבחינת לימודים אלה גם מבחינת פיתוח יכולות תקשורת.
הנקודות השליליות:
1. מדינת ישראל היא אחת המדינות בעלות הפער הגבוה בעולם בין עשירים לעניים, מדד ג'יני שהינו מדד כלכלי המראה פערים מדגיש זאת. בהנחה שמערכת החינוך לא תהיה אחידה הפערים ילכו ויעמיקו. הרי לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לשלם סכומי כסף גבוהים עבור בית ספר פרטי.
2. פיקוח על התכנים - מדינת ישראל היא מדינה שבה קיים חופש ביטוי אבל האם אפשר ללמד כל דבר? מערכת החינוך הפרטית עשויה לגרור מצב שבו אין פיקוח על הנלמד בבית הספר ולא יודעים האם ישנם תכנים שפוגעים במדינת ישראל או מעמיקים סכסוכים בעם .
איל פטרן