ידועים בציבור הינם חיים חיי שיתוף ממש כמו זוגות נשואים על פי חוק. ההבדל טמון בכך שזוגות אשר הסטאטוס שלהם הינו ידועים בציבור לא נשואים על פי דת ישראל אלא רק חיים חיי שיתוף מלאים בכל המובנים- חיי היום יום, כסף, רכוש, ילדים, בית משותף ועוד.
כמו אצל זוגות נשואים כאשר רוצים להגן על בן או בת הזוג לאחר פטירה יש לערוך צוואה. צוואה הינה מסמך אשר בעצם מפרט כיצד תתבצע חלוקת רכוש וכן חלוקת ממון של אדם לאחר פטירה. בעת כתיבת צוואה אתם בעצם מחליטים מי יקבל מה וכמה.
כלומר, ישנם מספר אפשרויות בפניכם. אחת מהן היא אם אתם מעוניינים כי חלוקת רכוש לא תתבצע אלא תינתן רק לבן אדם אחד אז יש לציין זאת בעת כתיבת צוואה. עוד אפשרות היא חלוקת רכוש למטרה נעלה, כמו לדוגמא: קידום עניין פוליטי- חברתי- מדיני. ואפשרות נוספת היא חלוקת רכוש לקרובי משפחה וחברים.
העניין בכתיבת צוואה כאשר אתם נשואים היא שבן או בת הזוג יקבלו חלק מן הרכוש על פי חוק ואם אתם ידועים בציבור אז יש להפנות רכוש וממון אל בן או בת הזוג בכדי להגן עליו או עליה לאחר פטירה.
ידועים בציבור מקבלים המון זכויות מדיניות וחברתיות לצד חובות, ממש כמו זוגות נשואים, אך עדין ישנם נושאים אשר אין הם שווי כוח לזוגות נשואים. ממש כמו כתיבת צוואה. אם אין צוואה והאדם נפטר נכנס בתוקף חוק הירושה אשר בו מפורטים כיצד תבוצע חלוקת רכוש וכן חלוקת ממון של הנפטר.
חוק הירושה גם נכנס לתוקף כאשר אדם מערער על הצוואה לפני או אחרי מותו של כותב הצוואה ואם בית המשפט מוצא כי הטענה מבוססת ויש בפניה אמת אזי הצוואה מתבטלת וחלוקת ממון יחד עם חלוקת רכוש מתבצעת על פי סעיפי חוק הירושה.
בחוק הירושה מפורט לפי סדר של קרבת משפחה מי מקבל, מה מקבל וכמה ולפני כל אלו ישנה הסדרת חובות פתוחים עם נושים שונים, כמו חובות למדינה בצורת מיסים שלא שולמו, קנסות וכדומה.
אלי גולדמן