השבוע יצטרפו 1,100 עורכי דין לקהיליית עורכי הדין בישראל, ומספר חברי לשכת עורכי הדין יעמוד על יותר מ-47,000.
כבר ביוני 2010, בטקס ההסמכה הקודם של עורכי דין חדשים, אמר עו"ד יורי גיא-רון, ראש לשכת עורכי הדין, כי השוק רווי יותר מדי ורמת המקצוע הולכת ומתדרדרת. חיזוק לדבריו ניתן למצוא גם בנתונים הסטטיסטיים. בשנת 2005 היה עורך דין אחד לכל 211 אזרחים. ביוני 2010 עמד היחס על עורך דין לכל 163 אזרחים.
גם אם לא כל המוסמכים החדשים מתעתדים לעסוק במקצוע ורואים ברישיון עריכת הדין מקפצה חיונית לעיסוקים אחרים, עדיין מספרם של עורכי הדין הפעילים עצום. האזרח הקטן, אחד מאותם 163, נזקק לעורך דין, אבל מול מספר כה גדול של עורכי דין בשוק, קשה לו לדעת אל מי כדאי לפנות.
בדיוק למטרה זו פועלים אתרים מקצועיים למציאת עורכי דין. כאשר מחפשים באתר צריך לחפש לפי תחום העיסוק המשפטי כדי לצמצם את האפשרויות ולבחור רק מתוך עורכי דין המתמחים בתחום הדרוש.
לדוגמה, אדם שנפגע בתאונת דרכים יחפש עורך דין המתמחה בדיני נזיקין ונזקי גוף. לעומת זאת, אדם העומד בפני גירושין יחפש עורך דין המתמחה בגירושין או מגשר המתמחה בגירושין. כדאי להיכנס לאתר הנותן מידע אובייקטיבי על המשרד כגון תחומי עיסוקו, פרטים אודות עורכי הדין העובדים בו, היכן למדו ומה ניסיונם, תיאור פעילות המשרד וכו'.
כדאי להימנע מאתרים בהם כל משרד כותב שהוא "המשרד המוביל" או מאתרים בהם עורכי הדין המקודמים הם עורכי דין ששילמו יותר עבור הפרסום. חיתוך חיפוש יעיל נוסף הוא חיפוש משולב של תחום עיסוק ואיזור גיאוגרפי בארץ.
לאחר צמצום האפשרויות וקבלת כל המידע האפשרי קל יותר להחליט אל מי לפנות.
בהצלחה!
המאמר נכתב באדיבות מדריך עורכי דין בישראל martindale.co.il, המדריך המוביל בישראל למציאת עורכי דין בהתאם לצרכים האישיים שלכם!