כאשר אנחנו מדברים על גישור נוכל לדמיין תהליך בא נבנה גשר בין שני צדדים מסוכסכים. את הסכסוך נוכל לדמות כשני אנשים מתגוששים העיוורים לצרכים של האדם שאיתו הם במאבק, ולעיתים לא מודעים כלל לצרכים של עצמם. במהלך לימודי גישור, נרצה לקחת את הצדדים ולהקשיב להם באמצעות תהליך גישורי. תהליך מיוחד המייצר הקשבה בין הצדדים. הקשבה אשר תוך מספר פגישות מצומצם ממקדת את הצדדים לסיבות האמיתיות שנמצאות בבסיס הקונפליקט ומשם לזיהוי האינטרסים העמוקים והאמיתיים שלהם.
לימודיגישור - סוגיהמפגשיםוהתהליךהגישורי
לפני שנוצרת הקשבה בין הצדדים לרוב המגשר יעדיף להתחיל את התהליך בפגישות אישיות. מגשר יעשה זאת על מנת להקשיב לכל אחד מהם בנפרד ולזהות את הדרך בה כל צד רואה את הדברים. לזהות את הפגיעה האישית אצל כל אחד מהם. חשיבות הפגישות אישיות נלמדת במהלך קורס גישור. פגישה אישית באה לתת מענה לאותו אדם שנפגשים עימו. לזהות את הצרכים האמיתיים שלו, ממקום מקשיב ומבין. תוך הימנעות מגישה שיפוטית. מגשר טוב יזהה את הצרכים האמיתיים של האדם שנמצא מולו. לרוב צרכים אלה יעלו בשלבים מאוחרים יותר. כשבשלבים המוקדמים יותר יעלו טענות על רצון להחזיר את הכסף, או לנקום ואלו יתחלפו תוך כדי גישור לצורך בכבוד ובהערכה וברצון לסיים את המאבק המשפטי שמעיב על חייהם. חוסר מוכנות להתפשר תוכל להתחלף בהבנה כי אי אפשר להשיג את כל היעדים מבלי להיגרר לתהליך משפטי ארוך ומסובך.
לימודי גישור - כיצד יוצרים הסכמה בין הצדדים?
במהלך לימודי גישור ילמדו דרכים כיצד להביא את הצדדים לידי הסכמות וסיכומים שאותם יוכלו להגיש לבית המשפט לאישורו. תהליך זה של יצירת הסכמות הוא שלב מרתק הדורש סבלנות מצד המגשר מול ההתלהמות וההקצנה אצל הצדדים. מגשר יצירתי יוכל לעקוף התנגדויות ותחושת אין מוצא שאליה הצדדים מכניסים את עצמם ואת המגשר. לרוב המגשר לא יערוך את ההסכם לפרטיו אלה יקבע קוים כלליים להסכמה, מעין ראשי פרקים של הסכמות. אותם הצדדים יוכלו לגבש לידי מסמך משפטי באמצעות עורך דין. במקרה של גישור לגירושין הצדדים יעזרו בעורך דין על מנת לקבל את אישורו של בית המשפט להסכמות שהתגבשו ביניהם.
לימודי גישור - היכן כדאי ללמוד?
לימודי גישור מהיותם בעלי אופי מעשי כוללים למידה של התהליכים התקשורתיים והרגשיים העוברים על הצדדים. בנוסף למעמדו המשפטי של מגשר. כמובן כדי ליצור מיומנות של גישור יתבקשו התלמידים להשתתף במהלך הלימודים בסימולציות אשר ידמו מצבי קונפליקטים בהם התלמידים יתבקשו להשתתף במהלך לימודי גישור. המעוניינים ליצור התמחות גישורית בתחום שנוגע לליבם יוכלו לאחר קורס גישור לבחור התמחות בגישור משפחתי, עסקי או כללי. ישנם מקומות דוגמת מכון פתרונות המייעדים את לימודי גישור למי שרוצה להתמחות בגישור משפחתי. כשההתמחות היא בדגש על האפשרות לחבר את בני הזוג באמצעות גישור, כאשר האפשרות להפריד ביניהם נשארת למקרים בהם תהליך החיבור לא הצליח. מכאן בחירת קורס לימודי גישור המתאים לאותו תלמיד, חשוב שתעשה יחד עם ברור תחום ההתמחות אותו מגשר לעתיד רוצה להתמקד בו.
ד"ר כרמי אומרו- מנהל מכון פתרונות המרכז לייעוץ, אימון וגישור. מומחה לתקשורת בינאישית, ייעוץ זוגי, טיפול זוגי ואישי, גישור, גישור גירושין גישור עסקי, וסכסוכים בתחום המשפחה. פועל באמצעות גישות פילוסופיות ותרגומן לחיי היום יום, מרצה ומנחה סדנאות 0523-100-104