המרכיבים העיקריים בסושי:
אורז ? זהו המרכיב העיקרי והחשוב ביותר בסושי, מבין כל המרכיבים של המנה הנהדרת הזאת האורז הוא המרכיב היחידי שעובר בישול, אורז המשמש לסושי שונה מהאורז המוכר לנו, אורז זה מאופיין בצורה עגולה בעל גודל גרגירים בינוני ובזמן הבישול הוא הופך לדביק, מקובל לחשוב שהיות ומדובר במאכל יפני עממי יגיע האורז המשמש אותנו בארץ להכנת סושי גם מיפן אך האמת היא שביפן כמעט כל האורז נצרך בתוך המדינה, אורז הסושי המגיע לישראל מגיע מיעדים כמו אוסטרליה ועוד.
אצות ? כמעט כל סוגי הסושי במסעדות סושי מסויימות כמו סושי באשדוד או סושי בתל אביב מגיעים בתוך או סביב מעטפת אצות מיובשות, זן האצות הפופולארי ביותר בו נעשה שימוש נקרא אצות נורי, אצה זו היא בעלת צבע כמעט שחור והיא ידועה בזכות ערכיה התזונתיים הגבוהים, אצת הנורי עשירה בחלבון ובוויטמין A ו ? B.
את אצת הנורי מומלץ לשמור במקום יבש, במידה והאצה ספחה לחות ניתן לייבש אותה על גבי מחבת חם אך חשוב לזכור שצריך להפוך אותה כל שנייה פן היא תישרף.
על מנת לסבר את האוזן אספק שישראל הינה מעצמת גידול אצות נורי אותן היא אף משווקת ליפן.
חומץ אורז ? חומץ מיוחד הנוצר מתסיסה של אורז, תפקידו של החומץ בהכנת הסושי הוא לקשור את גרגירי האורז אחד לשני, חומץ האורז מעניק לסושי את טעמו החמצמץ.
דגים וירקות ? המרכיב הסופי המעניק לסושי את טעמו הוא המילוי בו בחרנו, נהוג למלא את רול הסושי בירקות חתוכים דק או בחתיכות דג.
בין הירקות הפופולאריים ניתן למנות את האבוקדו, הכרוב והגזר.
בין הדגים הפופולאריים ניתן למנות את הקלמארי, שרימפס, צלופח, זהבון (בשר סרטנים) ושאר מיני דגים שונים.
המון מסעדות בתל אביב מציעות סושי איכותי ויוקרתי המורכב ממש לפי ספרי המתכונים.
נכתב על ידי חברת מרובע - פרסום בגוגל