דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


שיטות הומאופתיות בחרדות בחינה 

מאת    [ 19/12/2010 ]

מילים במאמר: 509   [ נצפה 2195 פעמים ]

 

חרדות בחינה נפרדות מחרדות רגילות, בכך שהן מכוונות למצב ספציפי. בסיטואציה של חרדות כלליות אדם עלול "לחטוף" התקף חרדה במקומות ובזמנים לא צפויים, במצב של חרדת בחינות הפחד המשתק מגיע כמו בן לוויה אפל קצת לפני הבחינה וכמובן במהלכה.

חרדת בחינות מופיעה כבר בגיל צעיר, לפעמים אפילו בגיל בו אתה מצפה מהילד שלך שיתעניין רק בצעצועים ויובל המבולבל. אצל ילדים צעירים החוששים ממבחנים וומש פיתחו חרדת בחינות, הסימנים לכך הם בדרך כלל גופניים, ועוברים דרך הבטן -  חוסר תיאבון, שלשולים, עצירות ועוד. "כואבת לי הבטן"....הוא המשפט שילדים רבים משתמשים בו לא באופן מניפולטיבי כדי לא לקום בבוקר וללכת לבית הספר. ברוב המוחלט של המקרים באמת כואבת להם הבטן, למרות שהרקע הוא נפשי בלבד.  בגיל ההתבגרות, שתיים עשרה עד שמונה עשרה, תופעה של חרדת בחינות  שלא טופלה, עלולה להביא אתה בעיות נוספות. אצל נערים ונערות אפשר להבחין בתופעות של התבודדות, התכנסות ופחדים. הם אומרים משפטים בסגנון: "אם לא אצליח, אז אני..." כשסוף המשפט הוא בדרך כלל משהו נורא שיקרה להם. למרות שאנו נוטים להתייחס בקלילות לבעיה של בחרדת בחינות, להגיד "נו, שזו תהיה הבעיה שלי בחיים" ואפילו לעודד בצורה מסויימת, אולי לא מודעת, את הבעיה כי באופן כזה הילד לומד יותר ואולי יוצאי ציון גבוה יותר - כדאי לדעת שחרדת בחינות לא מטופלת עלולה לגרור אתה נוירוזות נוספות.  חרדת בחינות בגיל מבוגר מתבטאת בעצבנות, ויתור וחוסר התמודדות עם מצבים חדשים  כגון: ראיון עבודה, הגשת תכניות, ביצוע פרויקטים בעבודה ועוד.תחשבו כמה אנשים אתם מכירים, שנודדים בין מקומות עבודה, שלא מצליחים להתמיד, שלא מנסים להתקדם במקום העבודה שלהם... אם אנשים אלה היו יודעים שהבעיה שלהם היא בעצם לא איזה משהו גדול וכללי כמו "פשוט יש לי מזל רע בחיים וזהו", או גרוע מכך "אני לא יוצלח, והשלמתי עם זה" - אלא בעיה קטנה שהתחילה אי שם בילדות וניתנת לטיפול יעיל, ממוקד וצמחוני, סביר להניח שהחיים שלהם היו מתהפכים על פיהם, והם היו הופכים להיות דוגמא להצלחה, להתמדה וחריצות.

תחילת התופעה של חרדת בחינות היא בדרך כלל בהורים ובסביבה לוחצים ומלחיצים. לפעמים אמא ואבא אינם לוחצים, אבל הילד עצמו מייצר - כלפי עצמו - ציפיות לא ריאליות ומפתח נטייה לפרפקציוניזם. בדרך כלל זה קורה אצל ילדים שדורשים מעצמם יותר מדי, או שמנסים לרצות את הסביבה באופן קיצוני, או בילדים שמרגישים " על תנאי". הורים צריכים להיות ערניים לתופעות אלה כי גם אם הילדים שלהם יצליחו בבחינות, עדיין הבעיה תישאר בעינה. עצם העובדה שהילד חרד באופן קיצוני, וזה לא משנה למה, מעוררת דאגה ודורשת טיפול. ד"ר אסתר יוגב, רופאה הומיאופתית בכירה, מסבירה שחשוב לברר מה היא הסיבה האישית שהילד שלכם פיתח חרדת בחינות, כי למרות העובדה שהתוצאה היא אותה תוצאה אצל ילדים רבים, הסיבה היא שונה מילד לילד. זו גם הסיבה שלא תוכלו לעזור לילד שלכם בכך שתקראו חומר על הנושא. חשוב מאד לקרוא ולהתעדכן - אך אי אפשר ללא הסמכה מתאימה למצוא פתרון. במסגרת עבודתה, ד"ר אסתר יוגב עושה שימוש בשני כלים עוצמתיים שעוזרים לה להגיע למקור הבעיה ולטפל בה. בתהליך האבחנה היא עושה שימוש במכשיר ה-Scio המוכר ברחבי העולם כולו. המכשיר בודק את הגוף ברמה התאית ומאפשר לה לזהות גורמי מחלה רבים שאינם מתגלים בשום בדיקה קונבנציונאלית אחרת. לאחר מכן היא מטפלת בעזרת תרופות טבעיות הומיאופתיות המותאמות אישית לכל מטופל. זוהי רפואה אישית במיטבה.     

 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב