בעקבות התפתחות הטכנולוגיה, התגלו ממצאים אדירים לגבי עולמו הקסום של העובר בתוך מי השפיר.
מרגע ההפריה מתחיל התהליך היפה באנושות, במהלכו העובר מפתח את חמשת החושים: ראיה, שמיעה, ריח, טעם ,מישוש וגם עושה בהם שימוש.
חוש השמיעה אצל עוברים מתחיל להתפתח כבר בחודש החמישי להיריון ובשבוע 24 מגיב העובר לתדרים נמוכים אך גם בשלב כל כך מוקדם העובר מעדיף קולות מסוימים.
בשלב הבא, בערך בשבוע ה - 26, במקביל להרחבת הטווח של התדרים אותם מסוגלים העוברים לשמוע, מתחילים העוברים ללמוד את האינטונציה והקצב בו מדברת אימם, זאת מכיוון שקול האם עובר לעוברים דרך הרחם.
בשבועות מתקדמים יותר של ההיריון, העוברים מתחילים להיות קשובים לצלילי השפה בה מדברת אימם.
במחקרים שבוצעו הראו, כי בערך בשבוע ה - 34 העוברים מזהים את קולה של אימם, וכאשר היא מדברת אליהם או שרה להם שירים הם נראים רגועים יותר. העוברים שומעים גם את סביבת הרחם כגון דופק הלב ופעילות של הקיבה והמעיים של אימם. לדוגמא, מחקרים מראים שכ - 80% מהעוברים נצמדים לצד שמאל של הרחם, זאת, ככל הנראה, מאחר והם רגילים לשמוע את דופק הלב של אימם.
על מנת לא לפגום בהליך התפתחות העובר בזמן התפתחות השמיעה שהוא עדין במיוחד עדיף לא לחשוף את העובר לרעשים חזקים מידי בתחילתו של ההיריון, חוקרים טוענים שתחילתו של תהליך השמיעה עוזר לעובר לשמוע את האינטונציה בקול אימו ומסייע גם במיומנות קליטת צלילי השפה בהמשך.
פסיכולוג אמריקאי בשם אנתוני דה קאספר ערך מחקרים והראה שתינוקות מזהים את קול אימם ומעדיפים אותו על פני קולן של נשים אחרות. דה קאספר עוד הראה במחקריו כי תינוקות זוכרים את מה ששמעו בזמן ההיריון, זאת באמצעות הקלטת האמהות כשהן חזרו וסיפרו סיפור בזמן ההיריון. בסמוך לאחר הלידה הושמעה לתינוקות ההקלטה של הסיפור ששמעו בהיריון וכן הושמעה הקלטה של סיפור שהתינוקות לא שמעו כששהו בבטן אימן והוכח כי התינוקות זיהו את הסיפור ששמעו בבטן אימם.
במהלך ההריון ישנם מספר התפתחויות קריטיות בלתי הפיכות במוחו של העובר. בכל אותן בדיקות שגרתיות וסריקות שקיפות עורפית,סקירה מוקדמת וסקירה מאוחרת רופא או רופאת הנשים בודקים את תקינות ההתפתחות. לאחר הלידה אותר רק עוד שלב אחד שהינו בלתי הפיך והוא יכולת זיהוי צלילי השפה שהתינוק חשוף להם במהלך שנת חייו הראשונה.שעון ביולוגי זה בשיאו מגיל 4-10 חודשים. זהו בסיס שפת האם שלנו שכן שפה מתפתחת משמיעה עוד הרבה ליפני אמירת המילה הראשונה.
המאמר נכתב בידי חברת ספיקי המתמחה בהקניית השפה לתינוקות,כחלק מתהליך הצובר תאוצה בארץ ובעולם.