מתכון לניוקי תפוחי אדמה
מצרכים:
5 תפוחי אדמה בינוניים
50 גרם חמאה
300 גרם קמח לבן
2 חלמונים
מלח ופלפל על פי הטעם.
אופן ההכנה:
מכניסים כשלושה ליטר מים לתוך סיר ,וכשהמים רותחים מכניסים את תפוחי האדמה בקליפתם, עד אשר הם מתרככים .
כשתפוחי האדמה רכים, קל להסיר את הקליפה מהם,ואז שמים אותם בקערה עמוקה ומועכים אותם עד שמתקבל פירה.
מוסיפים את החמאה לתפוחי האדמה החמים כך שתימס. מוסיפים את החלמונים, הקמח ומלח ופלפל, לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.
מקמחים משטח ויוצרים מהבצק שנוצר נקניקים ארוכים בקוטר של כשני סנטימטר.
עם סכין חותכים את הנקניק שנוצר לחתיכות שוות של 2 סנטימטר.
מרתיחים סיר מים ומכניסים את הניוקי שיצרנו למים הרותחים למשך כ3-4 דקות עד אשר הניוקי יצופו על פני המים.
מוציאים ומסננים.
לניוקי שנוצרו ניתן להוסיף כל רוטב שאנו אוהבים- החל מרוטב עגבניות פשוט,רוטב שמנת, להקפיץ עם שמן זית ועוד...
מתכון לרוטב שמנת פטריות
• סלסלת פטריות שמפיניון נקיות וחתוכות
• מעט חמאה
• 1/2 בצל קצוץ
• שן שום קצוצה
• 1/4 כוס יין לבן
• מיכל שמנת מתוקה (לדואגים לגזרה אפשר להחליף בשמנת לבישול)
• 1/2 חצי כפית מלח
• קורט פלפל לבן
• קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה:
• מחממים על אש בינונית סיר בינוני. מוסיפים את החמאה, וכשהיא חמה מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
• מוסיפים את הפטריות ומגבירים את האש מעט. מטגנים כמה דקות בלבד כדי שהפטריות לא יתרככו מדי.
• מוסיפים את היין ומבשלים עוד כמה דקות, עד שנשארים רק מעט נוזלים.
• מוסיפים את השמנת, מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט. מערבבים היטב.
• מבשלים עוד כ-4 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.