דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


טיפים לבחירת הפסטה 

מאת    [ 25/12/2010 ]

מילים במאמר: 881   [ נצפה 5349 פעמים ]

 

 

 

 

                                                 טיפים לזיהוי פסטה איכותית

פסטה מחולקת לשתי קטגוריות : פסטה יבשה ופסטה טרייה.

לא רבים יודעים איך מזהים בעצם את הפסטה היבשה האיכותית יותר.

אז הנה 11 טיפים שיעזרו לכם לבחור את הפסטה שתיתן את התוצאה הכי איכותית בבישול.

  • דבר ראשון יש לקרוא את הרכיבים על התווית,פסטה יבשה איכותית מיוצרת מ 100% חיטת דורום, שנטחן לקמח הנקרא סמולינה. זהו קמח שבו גרעיני החיטה גרוסה לחלקיקים גדולים יותר מאשר קמח רגיל, מה שנותן לפסטה מרקם קשה יותר, "אל דנטה"-על השן .פסטה שאין בה קמח סמולינה מחיטת דורום, או שיש בה עוד סוג קמח (מעורבב)אינה ראויה להיקרא פסטה.
  • צבע הפסטה צהוב מידי(הכוונה לפסטה ללא ביצים)- אומר שהפסטה יוצרה ויובשה בטמפרטורה גבוהה מידי, ובעצם נשרפה, ורוב ערכיה התזונתיים פגים בחום, צבע בהיר מצביע על איכות המוצר,ואף גם ניתן להריח את ריח הבצק כשפותחים את האריזה- יתרונות של פסטה טרייה ויבשה במוצר אחד.
  • בועות אויר בפסטה מראים על פסטה באיכות ירודה.צבע הפסטה צריך להיות אחיד,ללא חלקים שרופים יותר או פחות.
  • נקודות שחורות בבצק מראים על חיטה (חומר גלם) באיכות נמוכה.
  • מוצר חזק, לא נמעך ולא נשבר בקלות באריזה מראה על פסטה איכותית בדרך כלל ייבוש איטי

-          פסטה ביבוש איטי הנה פסטה שלאחר ייצורה הוכנסה לתנור למשך כ24 שעות ובטמפרטורה נמוכה- ותהליך זה נותן את הצבע הבהיר והחוזק לפסטה בכל תהליך בישולה.

  • ייצור דרך ראשי ברונזה-רואים בעין שהפסטה מחוספסת יוצר מוצר מחוספס מכל כיווניו - הרוטב נשאר על הפסטה ולא נשאר בסיר.פסטה חלקה הרוטב לא ייאחז בצורה טובה

 

  • קצף לבן בצורה חריגה הצף על המים בזמן בישול- אומר שהגלוטן ברמה ירודה, ולא מחזיק את העמילן שבפסטה.
  • פסטה איכותית אינה מתפרקת בתהליך הבישול ושומרת על צורתה.
  • הומוגניות בבישול- חלק מתבשל יותר מדי וחלק נשאר קשה, מראה על איכות גלוטן ירודה.
  • דביקות-(גוש של בצק בסוף הבישול...) בד"כ מראה על פסטה שערבבו אותה עם קמח רגיל.
  • לאחר הבישול כשהפסטה בסיר ללא מים יש לראות שהיא לא מתנפחת, או משנה צורתה , מה שמראה על חומרי גלם באיכות ירודה .

כל זאת נותן את הטעם המשובח ביותר!

                      

 

 

פסטה איכותית הנמצאת בארץ ועונה על כל הקריטריונים הנ"ל הינה פסטה - טראלורוTARALL'ORO  , מגיעה לארץ במגוון צורות ואפילו טעמים, זוהי פסטה שתיתן את התוצאות הטובות ביותר בכל ארוחה.

למתכונים עם פסטה טאראלורו לחץ כאן.

 

 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב