מהו ההיגיון מאחורי סדנת שוקולד זוגית?
ברור: כשאין זוגיות מתוקה, יש שוקולד מתוק...
כשאין שוקולד מתוק, יש... סדנת שוקולד זוגית!
עכשיו ברצינות... סדנת שוקולד זוגית? מה הקשר בין שוקולד לזוגיות?
קודם כל, המאכל הכי רומנטי שיש הוא, ללא ספק, שוקולד. עובדה היא, כי המאהבים הגדולים ביותר בהיסטוריה נהגו להשקות את אהובותיהם - או אהוביהם, במשקאות קקאו לפני הגיעם למיטה.
מספרים על קזנובה שלא היה נכנס למיטה בלי שוקולד, וגם מדאם דו בארי, הוללת ידועה, הלעיטה את מאהביה בשוקולד למען יגבר אונם.
ובכל זאת, אם יש דבר רומנטי יותר משוקולד עצמו... זוהי סדנת שוקולד - שבה לומדים ביחד כיצד להכין שוקולד ביתי.
השוקולד הינו מאכל אפרודיזי, כלומר, מעורר מינית. אחד האתגרים בזוגיות הינו ללבות את אש התשוקה המשותפת. בסדנת שוקולד - השוקולד עצמו כבר יעשה את העבודה עבור שניכם, וליתר דיוק- הקקאו, שנחשב כ"מזון על" הן בתרבויות קדומות והן בתקופתנו. "מזון על" (super food), הינו מזון עשיר בחומרים חיוניים, אשר די בכמות קטנה שלו על מנת לקבל שפע של אנרגיה לגוף ולנפש. בסדנאות שוקולד זוגיות אנו לומדים על מזונות נוספים הנחשבים כ"מזון על" ובין השאר בעל יכולת גבוהה לעורר מינית.
אם כך, מה יותר סקסי מאשר להכין שוקולד ביחד? במהלך סדנת השוקולד מתלכלכים ומתלקקים, מתמרחים ולשים... זה כיף תמיד וכיף כפול כשזה נעשה ביחד. בסדנת שוקולד אנחנו מתחברים דרך העשייה, המגע, הגוף. אין צורך במילים. המטבח הופך בסדנת השוקולד למקדש שבו בני הזוג מתחברים, מערבבים ומתערבבים. החומרים השונים ההופכים תחת מגע היד לעיסה אחת משולים למעשה האהבה שבו בני הזוג הופכים אף הם לאחד. בסדנת השוקולד אנו לומדים לגעת, לערבב, להקשיב, לטעום ... ביחד. עם זוגות נוספים או לבד, והכל באווירה המחבקת והחמימה של המטבח הביתי.
בסדנת השוקולד אנו מדברים על המדד הגליקמי, או האינדקס הגליקמי של המזון. לכל מזון קיים מדד גליקמי. מזונות עשירים בסוכר הינם בעלי מדד גליקמי גבוה, מה שאומר שברגע שהם ייכנסו לגוף שלנו, הם יעלו בבת אחת את רמת הסוכר שלנו, נרגיש התרגשות רבה ושמחה, אבל מהר מאוד רמת הסוכר תצנח ותגיע לרמה נמוכה יותר ממה שהיינו לפני שאכלנו את אותו המאכל או המשקה.
בסדנת השוקולד והזוגיות אנו לומדים להכין ממתקי שוקולד, שהינם בעלי מדד גליקמי נמוך, היות ומומתקים בחומרים טבעיים ולא בסוכר, שהינו תוצר כימי.
ומה בין סדנת שוקולד וזוגיות? בסדנת שוקולד זוגית אנו למדים, שגם בזוגיות יש מדד גליקמי. זוגיות מרגשת ומסעירה בעלת "מדד גליקמי" גבוה עלולה, עם תום הסערות, להשאיר אותנו עם "מדד גליקמי" אישי נמוך יותר ממה שהיינו לפני הזוגיות.
ומה קורה כשאנו מחפשים את המתיקות מחוץ לבית?...
דרך הכנת השוקולד בסדנת שוקולד אנו לומדים איך ממתיקים זוגיות ועדיין שומרים על רמת סוכר יציבה, איך מוצאים את ההתרגשות מבלי לאבד אותה כעבור רגע.
החלק האחרון בסדנת השוקולד הוא חלק הסעודה. הגשת האוכל הוא חלק חשוב לא פחות מהכנתו, ואחרי שיש לנו כבר את תוכן הקנקן המשובח והאיכותי, חשוב שלא נתעלם מהקנקן עצמו. הסעודה מתחילה דרך העיניים... כיצד מגישים את השוקולד וכיצד ניגשים אליו? ומה עם נרות, פרחים, הקישוטים הקטנים שעושים את ההבדל, במטבח כמו במיטה.
כל החומרים בסדנאות השוקולד של רונית הינם מן האיכות הטובה ביותר. הכל על טהרת האגוזים והאורגני. במטבח, כמו בחיים, עלינו לבחור מה נכנס אלינו לבית, למקרר, ובטח שגם לגוף. לא פחות מזה, עלינו לבחור מה לא נכנס.
רונית לב, רקדנית ומנחת סדנאות צחוק, תנועה ושוקולד "חי".