מי אמר כי בישול בריא נחשב למסובך לרבות אמירה על מזון טבעי שנחשב כתפל וחסר טעם.
ישנם מקרים רבים שאפשר לשנות מתכונים בריאים או מתכונים שאהובים עליכם ולגרום לזה שהם יהיו בריאים יותר וחסרי קלוריות.
כשאומרים בעצם בישול בריא מתכוונים לא בהכרח למוצרי מזון טבעיים אלא לכך שיהיו בריאים יותר עם מספר קלוריות מופחת. בשורה תחתונה כשאומרים בישול בריא מתכוונים למזונות בריאים יותר לרבות סירים וכלי מטבח שדורשים פחות עבודה בשמן כדי שהמזון לא ידבק וגם צורות הכנה בריאות וכד'.
על מנת בעצם ליצור מצב של אכילה בריאה כפי שכבר אמרנו נזדקק לפן בישול בריא על בסיס מזון טבעי דהיינו עלינו להפחית כמות שומן בעת הבישול כשרצוי להשתמש בשומנים ממקורות לא מעובדים ולהמעיט בשימוש בשומן רווי ולפנות לכיוון שמן אגוזים, שמני זרעים לרבות שמן סויה וזית ועוד.
רצוי שהשמן יהיה כזה שלא עבר תהליך של חימום ונכבש בכבישה קרה. תהליך החימום משנה את ההרכב של חומצות השומן והופך אותן לפחות בריאות.
אם כן נשתדל לבחור בגבינות דלות שומן וכמה שיותר מוצרי מזון טבעיים. נשתמש בנתחי בשר רזה יותר ונסיר את העור מעליהם. על מנת להסמיך תבשיל נוותר על השמנת ונשים יוגורט דל שומן או חלב סויה או בעמילן מסוג תפוח אדמה מרוסק.
במקביל לעשייה זו נשנה ונצור מתכונים בריאים שיש בהם צורך יותר בשמן זית או טחינה גולמית שהרי טחינה היא תחליף מושלם לחמאה בעוגיות וגם שמן זית הוא תחליף טוב לחמאה כשאופים עוגיות. אין מרגישים את השמן בעוגיות והוא מספק מרקם דרוש.
כאשר מגישים בשר או דגים נשתמש ברטבים כמו: פסטו, רוטב עגבניות וחומץ במקום ברטבים עתירי שומן וזאת על מנת לצור שינוי בשאיפה להגיע למצב של מתכונים בריאים יותר. אם כן נוכל דגים עם שום שהם מקור דל שומן לחלבון ויש בהם חומצת שומן חיונית כגון אומגה 3.
הכי חשוב להדגיש כי ישנן צורות בישול בריאות כמו שימוש בספריי לשימון במקום לשפוך שמן ישר למחבת. כמו כן ניתן להשתמש במברשת שימון או נוזלים כמו יין, לימון, מיץ פירות, חומץ ומים. באשר לירקות, ניתן גם לבשל את הירקות במיקרוגל ולאחר מכן להקפיץ אותם במחבת, מה שיגרום להם להיות פחות בשמן ולספוג פחות שמן.
לסיכום: בהחלט חשובה הדרך דהיינו צורות הבישול לצד המצרכים העומדים בפנינו לבישול בריא יותר לשינוי צורת חיים נאותה ואף בריאה יותר.
אלי גולדמן