חשוב לציין כי האלימות במשפחה שלרוב מביאה גירושין או מתרחשת בתהליכו נרחבת מאוד קיום והינה תופעה בלתי נעימה ולצערנו לא פוסחת על שום רובד בחברה הישראלית שלא נדבר על כלל עולמי. כמו בכל דבר היה צורך למגר את התופעה ולהקל על המצב ולכן חוקק חוק בשנת 1991 שנקרא" החוק למניעת אלימות במשפחה" שאומר שכשנקלע בן משפחה למצב של אלימות פנים משפחתית או חשש לאלימות יוכל לפעול על פי הרשום במאמר זה.
בדרך כלל פנייה למשטרה לשם מניעה מיידית של אלימות ונקיטת העמדה לדין כנגד האלים או פניה לבית המשפט להוצאת צו מניעה או צו הגנה מפני הגבר או הבעל האלים. לא פעם הסטטיסטיקות מראות על אלימות במשפחה במסגרת פעולת גירושין שאינה תקינה על כל גווניה ממצב של בעיית חלוקת רכוש ועד קביעת תשלום מזונות בגין האישה או בגין הילדים ובכלל התנהגות רודפת של אחד הצדדים למצב הנתון. חשוב ביותר לפנות לתחנת המשטרה הקרובה לשם הגשת תלונה או זימון טלפוני של ניידת סיור לכשהנסיבות מחייבות ואי אפשר להימנע מן המצב הזה כאשר מתרחש אירוע שכזה בפועל.
כפי שנאמר לא פעם המצב המצוין כאן מתרחש לצערנו במהלך אקט גירושין גרוע ביותר שעניין וחוסר הסכמה בנוגע לאלפי נושאים הישר מתחום מזונות ועד חלוקת רכוש ואף כל המשתמע מכך עולה על שרטון ומקשה על מהלך תקין ולעיתים נגרר למצב של אלימות דהיינו אלימות במשפחה ולכן המצב הטוב ביותר להגנה במקרים אלה הם צווי ההגנה שהם מיידים וניתנים לשם הגנה על אותו בן משפחה וכנגד בן זוגו במקרה למשל של גירושין קשים והנ"ל יתקיים ובתנאי שהמקרה קרה בסמוך להגשת הבקשה או התנהגות הצד המסוים המתנהל באופן אלים מהווה סכנה גופנית ממשית לצד השני ועלול אף לבצע עבירות מין.
אם כן כפי שכבר הזכרנו את בן המשפחה ניתן להגדיר בכמה אופנים ולעניין זה הגדיר המחוקק מהו בעצם בהגדרה בן משפחה. בן משפחה נחשב בעצם להורה, לידוע בציבור, הורה של בן זוג, סב או סבתא, נכד, אח או אחות, גיס או גיסה, אחיין או אחיינית, דוד או דודה וכן מי שאחראי לצרכי מחייתו, בריאותו וחינוכו או שלומו של הקטין או חסר הישע שמתגורר בעצם בבית. הצו כולל אי יכולת להיכנס לדירה בו מתגורר בן המשפחה, אי המצאות במרחק מסוים מאותה דירה גם אם יש לו זכות בדירה, נשיאת או החזקת נשק לא באים בחשבון אף הם ובעצם כל הוראה אחרת שבית משפט יחליט עליה בפועל.
אלי גולדמן