נראה שכל אופנה עכשווית בעיצוב מצוותת אליה סגנון בריהוט עתיק מדורות קודמים שלו אפיונים ייחודיים המאפשרים לו להשתלב היטב דווקא בסגנון עיצוב מודרני מסוים.
כך לדוגמה פיארו עתיקות מיוון ורומי ורהיטים עתיקים את בתיהם של האצילים בתקופת הרנסאנס ורהיטים עתיקים צרפתיים ואנגליים מהמאה ה-17 וה-18
מצאו מקומם בארצות הברית של המאה ה-19 וכן הלאה. כאמור, השימוש בעיצוב עם רהיטים עתיקים אלו התקיים במקביל להתפתחות סגנונות חדשים אשר ביניהם הייתה זיקה מסוימת כמו למשל אר דקו ואר נובו שהושפעו בחלקן מסגנונות עיצוב אסייתיים של אותו הזמן -ביחד עם השפעות של ממצאים ארכיאולוגיים ממצריים, ומההיחשפות לפריטים העתיקים נוצרו סגנונות חדשים.
גם כיום ניתן לראות שבעוד שעד לא מזמן קישטו את בתינו במקביל לסגנונות עכשוויים פריטים ורהיטים עתיקים מאירופה בעיקר-הרי שכעת נוטה הטעם לכיוון רהיטים עתיקים , רהיטים מעץ מלא, המגיעים אלינו מאסיה. יש מספר סיבות לכך- רהיטים עתיקים אלו משתלבים היטב בריהוט עכשווי ,רהיטים עתיקים-וינטאג' אסייתי- מעוצבים בקווים קלילים מחבריהם האירופיים-ריהוט עתיק אירופאי, והם מופיעים בצבעוניות חזקה של טורקיז,ירוק,אדום וכן בגוונים טבעיים-בהירים של עץ במיטבו-נקי מצבע. כמו כן רהיטים עתיקים רבים מאסיה מעוטרים בגילופים ובציורים סמליים שמתחברים היטב לרצון להכניס ברכה לבית-לדוגמה שידה מעץ שצבועה באדום וירוק ועליה ציור של אגרטל עם פרחים, מסמלת שגשוג וסיכוי לשפע חומרי , רהיט עתיק צבוע בגווני כחול מסמל הרמוניה וכן הלאה, ולבסוף-גם בהודו וגם במקומות אחרים באסיה ניתן עדיין למצוא שפע של רהיטים עתיקים אוטנטיים, רהיטים מעץ מלא, מ200 השנה האחרונות במחירים שהופכים אותם נגישים כמעט לכל בית-שלא כמו רהיטים עתיקים אירופאיים באותו גיל.
בד בבד עם הפניה והעיסוק בסוגים שונים של ידע אסייתי כיוגה, מדיטציה ותורות לחימה שונות מתגבר הרצון להקיף את עצמנו גם בחפצים דוממים-ריהוט עתיק מאסיה- שיחברו אותנו לסביבה ויוסיפו מימד רוחני לביתנו. כמו כן כאשר בוחרים פריט וינטאג'-ריהוט עתיק- מתווסף הגורם של ייחודיות-יש רק אחד כזה, רהיט עתיק, שאולי יהיה חלק מסגנון עיצוב קיים אך הוא חד פעמי בשל היותו רהיט עתיק ועשוי בעבודת יד. הכנסת רהיטים עתיקים אלו לביתנו משמעותה שאנו יוצרים לנו סביבת מחיה המבטאת את היותנו מיוחדים –שונים מאחרים אך מחוברים בכל זאת לעולם סביבנו בקשר עיצובי-נוסטלגי שלו גם משמעות אקולוגית של שימור –להשתמש בקיים במקום לייצר חדש.
וכך מעצם הרצון הפרטי לתת ביטוי אישי ורוחני לביתנו מתוך ההבנה שיש ערך לשימור ולמבט אחורה, נוצרים סגנונות וטרנדים חדשים-אקלקטי, אקולוגי ועוד –סגנונות המדגישים את הבחירה האישית שלנו המתבטאת גם בעיצוב ביתנו.
marcopolo טל' 09-9514821 www.marcopolo.co.il
marcopolo מרקופולו