מטרת כתיבת הצוואה היא למעשה בקשה משפטית בכתב לצורך הוצאה לפועל את הנחיותיו של המוריש, דהיינו המצווה. קיימים ארבעה סוגים לצוואה והם:
צוואה בכתב יד, צוואה בידי רשות, צוואה בעדים וצוואה בעל פה. על מנת לאמוד ולבחון את אמינותן של הצוואות הללו, על כל צורותיהן, קיים חוק הירושה.
בית המשפט מבקש לכבד את כבודו ורצונו של המת, ולקיים את העולה מן הצוואה בהתאם לחוק הירושה.
כמו בכל ייצוג על ידי עורך דין, חשיבות של לדוגמה, בחירת עורך דין דיני עבודה מהימן ומקצועי בכל הנוגע ל דיני עבודה גם פה חשוב מאוד להקפיד על עורך דין בעל שם שמומחה בתחום של הלנת שכר אם זה המקרה.
עם זאת, ניתן לדרוש לבטל את הצוואה, וקיימת אפשרות להגיש בקשת התנגדות ל צו קיום צוואה במידה וחוששים שהיא פגומה מיסודה. באם נמצא כי בצוואה נפלו פגמים צורניים או פורמליים, לא בהכרח תחשב הצוואה כפסולה על ידי בית המשפט כיוון שלא אחת הסתבר כי פגמים צורניים בצוואה לא מצביעים על אי אמינותה של הצוואה, וזו העילה העיקרית לצורך בקשת פסילה של צוואה. מעל לכל רובצת ההנחה כי הצוואה חתומה על ידי המוריש ולכן יש לכבדה ועל בית המשפט לעשות הכל על מנת להביא לכדי מימושה. זאת ועוד, במידה ולמרות האמור לעיל החלטתם להגיש בקשת פסילה לצוואה בבית המשפט, הרי שחוק הירושה מפרט בסעיף מספר 25 מדוע לא ניתן לפסול צוואה אף אם נמצאו בה פגמים צורניים כלשהם, כדלקמן:
"(א) לא היה לבית המשפט ספק באמתותה של צוואה, רשאי הוא לקיימה אף אם יש פגם בחתימתם של המצווה או של העדים או בתאריך הצוואה או בהליכים המפורטים בסעיפים 20 עד 23 בכשרות העדים.
(ב) לא היה לבית המשפט ספק באמתותה של צוואה בכתב יד ובדבר גמירת דעתו של המצווה, רשאי הוא, בנסיבות מיוחדות, לקיימה אף בהעדר חתימה או תאריך כנדרש בסעיף 19".
*המאמר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם עו"ד צוואה