מחקר שפורסם על ידי אוניברסיטת גונס הופקינס בארה"ב חשף אמצעי להגנה על העיניים מפני מחלת הניוון המקולרי הגורמת לעיוורון בגיל המתקדם. נמצא כי דיאטה עשירה בחומצות שומן אומגה 3 שמקורן בדגים(כדוגמת אלספה), עשויה לתרום להגנה על העיניים מפני המחלה אשר גורמת לניוון של חלקים ברשתית. בחינת האבץ אשר מקורו במאכלי ים, לעומת זאת, לא הראתה כל תרומה במניעת המחלה.
במחקר הבוחן את השפעת הדיאטה על הרשתית השתתפו 2520 מבוגרים בגילאי 65-84 החיים לאורך החוף במרילנד, ארצות הברית. הנחקרים עברו בדיקות של מצב הרשתית בתחילת המחקר וכן מילאו שאלונים לגבי הרגלי האכילה שלהם ומרכיבי הדיאטה היומית שלהם.
ממצאי המחקר הראו על רוב של 1942 מבוגרים שלא סבלו ממחלת הניוון המוקולרי, 227 מבוגרים בעלי סימני ניוון ראשוניים, 153 בשלבי ביניים ו-68 מבוגרים בעלי ניוון ברמה מתקדמת,אשר אובחנו בצמיחה אבנורמלית של כלי דם. ממצא זה מראה על מצב מסוכן של המחלה, העלול לגרום לאובדן ראייה חמור ואף עיוורון.
מממצאי המחקר עולה כי החולים הלוקים בניוון מוקולרי מתקדם לא נהגו לאכול דגים או לצרוך אומגה 3.
מסקנתם של החוקרים במחקר זה היא שצריכת דגים ובעיקר חומצות אומגה 3 (המצוי באלספה)בדיאטה היומיומית עשויה לתרום להגנה מפני מחלת העיניים ניוון מוקולרי.
למאמר בנושא:
חשיבות אומגה 3(אלספה) להריון, לתינוקות ולילדים