ארוחה טעימה מתחילה בטריות הדגים, יש לנו בשפע דגים טריים ולכן בבקשה תקנו 4 פרוסות דג סלמון טרי.(ניתן להכפיל כמויות בהתאם לצורך )
שטפו היטב את הדגים, הרטיבו אותם במיץ מלימון אחד טרי .
התבלינים המומלצים :בזיליקום, אורגנו, טיפטיפונת של פלפלת צי'לי, קורט מלח , פפריקה מרוקאית(זוהי תערובת של שני סוגי פפריקות ,כמון, מעט כורכום , פלפל שחור גרוס,שן שום כתושה, כל זאת שמים בקערית ואליה מוזגים 1/2 כוס שמן זית איכותי,לערבב הכל יחדיו.
מורחים על כל פרוסת דג את התערובת .
במחבת גדולה (רצוי מאוד שיהיה לכולם מקום בלי צפיפות...)מניחים פרוסות טבעות בצל לבן ובצל סגול עם כף שמן זית , 2 כפות סויה וכף צ'ילי מתוק כעבור 3-4 דקות מניחים את פרוסות הדג כ 5 דקות מכל צד.
צריך להתקבל מראה שזוף לדגים ומעורר תאבון.
לאוהבי הירקות שבננו אני אוהבת להוסיף מעט נבטים ופסי פלפלים בכל הצבעים וזאת בשלב הראשון יחד עם הבצלים.
בונפוטיט....
יש אופציה נוספת לשלב כל זאת עם רוטב כך שהדג נשאר לח ורך ולא מתייבש כמו שיש לדג סלמון.
תוספות מהירות וטעימות: אורז עם אטריות קטנות
כוס וחצי אורז בסמאטי שטוף במים וכף חומץ, 1/2 כוס אטריות קטנות צהובות,בצל קצוץ דק דק עם 2 כפות שמן קנולה בסיר קטן מעט צבע ואז מוסיפים את האורז בלבד למשך 5 דקות ואחר כך מוסיפים 3 כוסות מים , מביאים לרתיחה ואז מזמינים את האטריות לברכה החמימה על אש נמוכה 12 דקות ולכבות.
לא לפתוח את הסיר ב10 דקות הראשונות.
מומלץ ורצוי להוסיף צימוקים בהירים. לוקחים חצי כוס צימוקים בהירים וכף שמן ושמים במיקרו למשך 45 שניות בלבד! וכאשר מוזגים את האורז בכלי ההגשה מוסיפים את הצימוקים.
פרוסות תפוחי אדמה טעימים... חימום תנור מראש 220 מעלות...לא לשכוח
5 תפוחי אדמה רצוי הסוג האדום
2 בצלים לבנים פרוסים לטבעות
תבלינים: פפריקה מרוקאית, 3 כפות של אבקת מרק בצל, פלפל שחור גרוס
קורט מלח, כורכום, בקערית עם חצי כוס שמן זית.
את פרוסות התפוח אדמה מניחים אחד על השני בהזזה ועליהם פרוסות הבצל ואחר כך שופכים את התערובת. רצוי בתבנית פיירקס עגולה.
מכניסים למיקרו למשך 18 דקות.
ואחר כך 10 דקות בתנור.
מעולה!בתאבון
שטפו היטב את הדגים, הרטיבו אותם במיץ מלימון אחד טרי .
התבלינים המומלצים :בזיליקום, אורגנו, טיפטיפונת של פלפלת צי'לי, קורט מלח , פפריקה מרוקאית(זוהי תערובת של שני סוגי פפריקות ,כמון, מעט כורכום , פלפל שחור גרוס,שן שום כתושה, כל זאת שמים בקערית ואליה מוזגים 1/2 כוס שמן זית איכותי,לערבב הכל יחדיו.
מורחים על כל פרוסת דג את התערובת .
במחבת גדולה (רצוי מאוד שיהיה לכולם מקום בלי צפיפות...)מניחים פרוסות טבעות בצל לבן ובצל סגול עם כף שמן זית , 2 כפות סויה וכף צ'ילי מתוק כעבור 3-4 דקות מניחים את פרוסות הדג כ 5 דקות מכל צד.
צריך להתקבל מראה שזוף לדגים ומעורר תאבון.
לאוהבי הירקות שבננו אני אוהבת להוסיף מעט נבטים ופסי פלפלים בכל הצבעים וזאת בשלב הראשון יחד עם הבצלים.
בונפוטיט....
יש אופציה נוספת לשלב כל זאת עם רוטב כך שהדג נשאר לח ורך ולא מתייבש כמו שיש לדג סלמון.
תוספות מהירות וטעימות: אורז עם אטריות קטנות
כוס וחצי אורז בסמאטי שטוף במים וכף חומץ, 1/2 כוס אטריות קטנות צהובות,בצל קצוץ דק דק עם 2 כפות שמן קנולה בסיר קטן מעט צבע ואז מוסיפים את האורז בלבד למשך 5 דקות ואחר כך מוסיפים 3 כוסות מים , מביאים לרתיחה ואז מזמינים את האטריות לברכה החמימה על אש נמוכה 12 דקות ולכבות.
לא לפתוח את הסיר ב10 דקות הראשונות.
מומלץ ורצוי להוסיף צימוקים בהירים. לוקחים חצי כוס צימוקים בהירים וכף שמן ושמים במיקרו למשך 45 שניות בלבד! וכאשר מוזגים את האורז בכלי ההגשה מוסיפים את הצימוקים.
פרוסות תפוחי אדמה טעימים... חימום תנור מראש 220 מעלות...לא לשכוח
5 תפוחי אדמה רצוי הסוג האדום
2 בצלים לבנים פרוסים לטבעות
תבלינים: פפריקה מרוקאית, 3 כפות של אבקת מרק בצל, פלפל שחור גרוס
קורט מלח, כורכום, בקערית עם חצי כוס שמן זית.
את פרוסות התפוח אדמה מניחים אחד על השני בהזזה ועליהם פרוסות הבצל ואחר כך שופכים את התערובת. רצוי בתבנית פיירקס עגולה.
מכניסים למיקרו למשך 18 דקות.
ואחר כך 10 דקות בתנור.
מעולה!בתאבון
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נחמן סוזי קוסמטיקאית בעלת שני מכוני קוסמטיקה אור לעור אוהבת את המטבח ומשתפת אתכם במתכונים האהובים עליה. בקרוב תוציא ספר מתכונים אלקטרוני
http://orlaor.org.il
0544969106
0544969106 סוזי
http://orlaor.org.il
0544969106
0544969106 סוזי