אוכל אורגני, למרות הדעה הרווחת, איננו חייב ללכת יד ביד עם שעות רבות של בישול במטבח וניתן להכין אוכל בריא מזין, מהיר וטעים בהשקעה מועטה.
העיקרון המוביל הוא שארוחה מאוזנת צריכה לכלול את ארבעת קבוצות המזון:
1. קבוצת הפחמימות: מעניקה לגוף אנרגיה, מביאה לתחושת שובע לאורך זמן רב, מסייעת למערכת העיכול, וכן מספקת ויטמינים ומינרלים רבים. בקבוצה זו כלולים: לחמים מקמח מלא, תבואות ומוצרי גורן, וכן ירקות פחמימתיים.
2. קבוצת החלבונים: מהווה מרכיב חיוני לשיפור מערכת החיסון, בניית השלד והשרירים, ויצירת חומרים חשובים לתפקוד תקין של הגוף כגון: רקמות וכדוריות דם. החלבון מורכב מקבוצות הנקראות חומצות אמינו, שאותן הוא לא יודע לייצר ולכן עליו לקבל אותן מהמזון.
קבוצת החלבונים נחלקת למספר תתי קבוצות:
א. חלבוני חלב: עשירים בסידן.
ב. חלבוני בשר: עשירים בברזל שהוא בעל אחוזי ספיגה גבוהים בהשוואה לברזל מן הצומח.
ג. חלבונים מן הצומח: על מנת לקבל חלבון צמחי שיכיל את כל חומצות האמינו החיוניות יש צורך בשילוב של קטניות עם דגנים או לצרוך כמות רבה של קינואה, שהינה המקור הצמחי היחיד המכיל חלבון מלא ללא תוספות.
ד. ביצים: נחשבות כבעלות ההרכב האיכותי ביותר של חומצות אמינו חיוניות.
3. קבוצת השומנים: למרות הדעה השלילית בנוגע לשומנים, השומנים מהווים מקור ליצירת הורמונים ומקור לאנרגיה וכן חשובים ליצירת חומרים הכרחיים לתפקוד הגוף, העור והמח. כמו כן, ויטמינים מסיסים בשומן לא יכולים להיספג בגוף ללא צריכה של שומן וחומצות שומן.
לכן, גם בתהליך של ירידה במשקל או מעבר לאופציות אוכל בריא, לא מומלץ להפסיק לצרוך מנות שומן איכותיות כגון: אבוקדו, חומוס, טחינה ופיצוחים לא קלויים.
4. ירקות ופירות: מכילים כמות רבה של ויטמינים ומינרלים. בנוסף, הם עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לפעולת מערכת העיכול ותורמים לתחושת שובע. מומלץ לאכול פירות וירקות מכל חמשת הצבעים היות ולכל צבע יתרון אחר.
מאחר והירקות אינם משמינים, ניתן לאכול מהם ללא הגבלה. פירות הם סיפור אחר משום שהם כביכול "הממתקים של הטבע" ובחלקם יש כמות יפה של סוכר פירות, ולכן מומלץ שלא להרבות בצריכתם יתר על המידה.
אלי גולדמן