דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


יתרונות אכילת מזון חי 

מאת    [ 05/01/2011 ]

מילים במאמר: 412   [ נצפה 2942 פעמים ]

בתקופה האחרונה, אנשים רבים עוברים לאכול מזון חי המבוסס על מזון טבעי שאיננו מבושל, מחומם או אפוי מעל טמפרטורה של 48 מעלות כמו למשל: פירות, ירקות, אגוזים, נבטים, דגנים וקטניות, פירות יבשים ואצות ים.

בארצות הברית ובאירופה התופעה הזו של אוכל בריא כבר גוררת אחריה רבבות מעריצים, והדבר הפך לאופנה ממש.

מזון טבעי שלא עובר תהליכי עיבוד כמו בישול, שומר על כל הסיבים התזונתיים, ויטמינים ומינרלים שבו ונחשב להיות אוכל בריא ביותר.

ישנן 4 קטגוריות המאפיינות מזון חי:

1. פירות וירקות: בעלי תכולת מים גבוהה ועקב כך מסייעים בעיכול. כמו כן הם עשירים באנזימים, ויטמינים ומינרלים.

2. מונבטים למיניהם כמו עשב חיטה, אלפלפה, נבט חמניה, נבט כוסמת, וכן דגנים ואגוזים מונבטים, הם עשירים בחומצות אמינו שמזרזות חידוש תאים גוף ומגבירות את יעילות המערכת החיסונית.

3. מזונות מיובשים כמו לחם (דגנים או קמח מלא), קרקרים ופירות יבשים. פעולת הייבוש למעשה מדמה את פעולת השמש ומייבשת את כל הנוזלים ועל ידי כך נשמר המזון ללא כל פגיעה באנזימים החיוניים.

4. אוכל בריא מותסס כמו גבינות ויוגורטים מותססים, ירקות מוחמצים, אומבושי, מיסו, שויו, תמרי וכו', מכיל חיידקים ידידותיים ובאמצעות שימוש יומיומי, האיזון במעיים נשמר. למזון מותסס יש יתרונות נוספים. הוא מכיל חלבון מפורק הנספג בקלות, חומצות שומן חיוניות, אנזימי עיכול ותכולת ויטמינים ומינרלים עשירה ומאוזנת.

תזונת האדם איננה נסמכת על סוכר מזוקק, קמח לבן, חלב פרה ומזון מעובד המכיל צבעי מאכל וחומרים משמרים, אלא מזון טבעי חי ממקור צמחי.

היום יותר מתמיד, אנו מבינים שבתהליך הבישול נהרסים ויטמינים, מינרלים ובמיוחד אנזימים. האנזימים מיוצרים בתאי הגוף והם מעורבים בפעילות חיונית בכל תא ותא.
כאשר מבשלים מזון בטמפרטורה של מעל 48 מעלות, נהרסים האנזימים שבמזון, ואז כשהגוף צריך לגייס אנזימים אחרים לשם העיכול, נבצר ממנו לייעד אנזימים לפעילויות אחרות כמו ניקוי הגוף ובנייתו. אם הדבר נמשך לאורך זמן, עלולות להתפתח בגוף מחלות, כמו: בעיות עיכול, עצירות, כתמי גיל, בעיות עור, קמטים, ירידה בראיה, מצבי רוח, אלרגיות, גידולים וציסטות, מעי רגיז וכו'.

האבחנה בין מזון טבעי לא מבושל ומזון מבושל היא אבחנה בין מזון חי לבין מזון מת. היתרונות שקיימים כשאוכלים אוכל בריא בצורת מזון טבעי חי, מלבד האנזימים, ויטמינים ומינרלים הם: ירידה במשקל, עיכול טוב, מערכת חיסונית משופרת, שיפור במראה חיצוני, ערנות ואנרגיה, ירידה בסיכון למחלות כלי דם ולב ואריכות ימים.

אלי גולדמן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב