בתקופה האחרונה, אנשים רבים עוברים לאכול מזון חי המבוסס על מזון טבעי שאיננו מבושל, מחומם או אפוי מעל טמפרטורה של 48 מעלות כמו למשל: פירות, ירקות, אגוזים, נבטים, דגנים וקטניות, פירות יבשים ואצות ים.
בארצות הברית ובאירופה התופעה הזו של אוכל בריא כבר גוררת אחריה רבבות מעריצים, והדבר הפך לאופנה ממש.
מזון טבעי שלא עובר תהליכי עיבוד כמו בישול, שומר על כל הסיבים התזונתיים, ויטמינים ומינרלים שבו ונחשב להיות אוכל בריא ביותר.
ישנן 4 קטגוריות המאפיינות מזון חי:
1. פירות וירקות: בעלי תכולת מים גבוהה ועקב כך מסייעים בעיכול. כמו כן הם עשירים באנזימים, ויטמינים ומינרלים.
2. מונבטים למיניהם כמו עשב חיטה, אלפלפה, נבט חמניה, נבט כוסמת, וכן דגנים ואגוזים מונבטים, הם עשירים בחומצות אמינו שמזרזות חידוש תאים גוף ומגבירות את יעילות המערכת החיסונית.
3. מזונות מיובשים כמו לחם (דגנים או קמח מלא), קרקרים ופירות יבשים. פעולת הייבוש למעשה מדמה את פעולת השמש ומייבשת את כל הנוזלים ועל ידי כך נשמר המזון ללא כל פגיעה באנזימים החיוניים.
4. אוכל בריא מותסס כמו גבינות ויוגורטים מותססים, ירקות מוחמצים, אומבושי, מיסו, שויו, תמרי וכו', מכיל חיידקים ידידותיים ובאמצעות שימוש יומיומי, האיזון במעיים נשמר. למזון מותסס יש יתרונות נוספים. הוא מכיל חלבון מפורק הנספג בקלות, חומצות שומן חיוניות, אנזימי עיכול ותכולת ויטמינים ומינרלים עשירה ומאוזנת.
תזונת האדם איננה נסמכת על סוכר מזוקק, קמח לבן, חלב פרה ומזון מעובד המכיל צבעי מאכל וחומרים משמרים, אלא מזון טבעי חי ממקור צמחי.
היום יותר מתמיד, אנו מבינים שבתהליך הבישול נהרסים ויטמינים, מינרלים ובמיוחד אנזימים. האנזימים מיוצרים בתאי הגוף והם מעורבים בפעילות חיונית בכל תא ותא.
כאשר מבשלים מזון בטמפרטורה של מעל 48 מעלות, נהרסים האנזימים שבמזון, ואז כשהגוף צריך לגייס אנזימים אחרים לשם העיכול, נבצר ממנו לייעד אנזימים לפעילויות אחרות כמו ניקוי הגוף ובנייתו. אם הדבר נמשך לאורך זמן, עלולות להתפתח בגוף מחלות, כמו: בעיות עיכול, עצירות, כתמי גיל, בעיות עור, קמטים, ירידה בראיה, מצבי רוח, אלרגיות, גידולים וציסטות, מעי רגיז וכו'.
האבחנה בין מזון טבעי לא מבושל ומזון מבושל היא אבחנה בין מזון חי לבין מזון מת. היתרונות שקיימים כשאוכלים אוכל בריא בצורת מזון טבעי חי, מלבד האנזימים, ויטמינים ומינרלים הם: ירידה במשקל, עיכול טוב, מערכת חיסונית משופרת, שיפור במראה חיצוני, ערנות ואנרגיה, ירידה בסיכון למחלות כלי דם ולב ואריכות ימים.
אלי גולדמן