מעבר דירה הוא אף פעם לא "סיפור פשוט" אבל כאשר מכניסים לתמונה גם את הילדים הקטנים הרי שמדובר בפרוייקט של ממש. אולם כמו כל פרוייקט, גם מעבר דירה עם ילדים יכול להעשות לפשוט יותר אם נערכים לקראתו בצורה נכונה. כיצד עושים זאת נכון? יש לנו כמה הצעות בכתבה הבאה:
שתפו את הילדים בסיבות למעבר הדירה
הילדים אמנם לא לוקחים חלק פעיל בתהליך קבלת ההחלטות בבית אולם חשוב לתת להם את התחושה שהם שותפים לדרך, על מנת שיהיה לילדים קל יותר להבין את המציאות החדשה שתפו אותם בלבטים לפני המעבר וספרו להם את האמת לאמיתה. לא משנה מהי הסיבה שבגללה החלטתם על מעבר דירה, בין אם מדובר במקום עבודה חדש, ברצון להתקרב להורים או בעליה של שכר הדירה באזור שבו אתם חיים כיום – על הילדים לדעת מהם השיקולים ולהיות שותפים להחלטה. זה יעזור להם לעקל את רוע הבשורה, יקל עליהם ו..עליכם.
תנו להם להיות אחראים על החפצים שלהם
ילדים הם לרוב רכושניים במיוחד – הם נקשרים לחפצים שבבעלותם ואינם מוכנים לוותר עליהם בקלות. אם הילדים יהיו שותפים לאריזה של החפצים שלהם מעבר דירה יכול להעשות בקלות לסוג של משחק עבורם. תנו לכול אחד מהילדים ארגז גדול שבו יוכל לאפסן את החפצים היקרים לו. אחרי שתסגרו את הארגז תוכלו לקחת צבעי גואש או פסטל ולתת לילדים לצייר על הארגז שלהם, לרשום את שמם באותיות של קידוש הלבנה או סתם לצבוע אותו בצבעים בולטים. אחרי שתגיעו לדירה החדשה, הילד יוכל לזהות בקלות את הארגז שלו ולפרוק את החפצים האישיים שלו במהירות.
עזרו להם להסתגל לסביבה
בני אדם בכלל וילדים בפרט סובלים מקושי להסתגל למצבים חדשים ומעבר דירה הוא בהחלט מצב שקשה לילדים להסתגל אליו. ההסתגלות לבית החדש ולסביבה החדשה עשוייה להיות קשה, לפחות בחודשים הראשונים, אולם אם הסביבה תהיה מוכרת לילד, יש סיכוי גדול שזה יזרז את הליך ההסתגלות. לכן, מספר חודשים לפני מעבר דירה מומלץ לנסוע בימי חופש לסביבה החדשה ולטייל שם. הראו לילד את הדרך לבית הספר או לגן, תנו לו להשתולל במגרש המשחקים השכונתי והסבירו לו את כל מה שידוע לכם על השכונה אליה אתם עומדים לעבור. זה לא מבטיח שההסתגלות תהיה חלקה אבל זה בהחלט עשוי לצמצם את החשש מפני מעבר דירה.