שמירה על תפריט מאוזן של אוכל בריא אינו פעולה חד פעמית או שמירה לטווח קצר, לאכול אוכל בריא צריך להיות אורח חיים קבוע ורק כך נוכל לחזק את הגוף שלנו בטווח הקצר ולשמור על גופינו לטווח הארוך.
אוכל בריא יכול להיות כל דבר- פחמימות, חלבונים, מתוקים ועוד אשר מורכבים ממוצרים של מזון טבעי, כמו לדוגמא: מוצרי חלב אורגניים, מוצרי בשר אורגניים, ירקות אורגניים, פירות אורגניים ועוד אשר מהם ניתן להכין אוכל בריא טעים במיוחד ובעיקר מזין.
יש כאלו אשר יאמרו כי כאשר הם חושבים על אוכל בריא מיד עולה להם האסוציאציה כי זהו אוכל לא טעים, אך זהו סברה לא נכונה. כיום מזון טבעי הינו טעים מאוד וניתן להכין ממנו מאכלים אשר מבחינת טעם יהיו דומים ואף זהים לחלוטין למזון אשר היינו רגילים אליו עד היום. אין ירידה ברמת הטעם כאשר אנו מכינים סלט מירקות או סלט ירקות אורגניים.
אין אנו סובלים ואף רובנו לא מרגישים את ההבדל כאשר אנו שותים חלב אורגני או חלב רגיל. אם כבר אנו מרגישים עלייה ברמת הטעם ובהרגשה לאחר שהמזון מתעכל הגוף שלנו. אם ניקח לדוגמא ירקות אורגניים הם נחשבים מזון טבעי ולכן הם גם נכנסים תחת הקטגוריה של אוכל בריא משום שהגידול, האריזה והאחסון שלהם עד להגעה אל המדפים הינו בריא יותר.
ירקות אורגניים גדלו באדמה אשר מדושנת בדשן אורגני ולא כימי, המים הינם מים נקיים ללא תוספים, לא נוספו אל הירקות חומרים לשם שיפור הטעם, כמו לדוגמא: חומרי טעם וריח וכן משפרי טעם ולא הוחדרו חומרים אשר תפקידם להאירך את חיי המדף, כמו לדוגמא: חומרים מייצבים וכן חומרים משמרים.
ירקות אורגניים נארזו ואוחסנו בצורה כזו שלא פוגעת בתהליך האורגני ולאורך כל התהליכים הללו נשמרו החוקים אשר נוצרו על ידי תו התקן האורגני הישראלי. תו התקן האורגני הישראלי הוקם בכדי ליצור אופציה נוספת של אכילה ולתת ללקוחות חופש בחירה בין מזון טבעי אשר נחשב אוכל בריא על פני המזון אשר היינו רגילים אליו עד עכשיו.
אלי גולדמן