פיצה כמו כל מאכל מסורתי אחר, מתרחשים בה שנויים שונים במהלך השנים לאורך ההיסטוריה ולרוחב התרבויות שדרכן היא עוברת. כיום המילה פיצה אינה מייצגת מוצר מאפה אחד ,במשך השנים התפתחו להם פיצות מסוגים שונים המושפעות מתרבויות שונות , וכוללות בתוכן מוצרי מזון שונים, או שנאפות בצורות שונות. יש היום בשוק סוגים רבים של פיצות, כל אחת ומאפייניה, ולכל אחת מהפיצות קהל אוהדים משלה שמכורים לה. הנה סקירה תמציתית של סוגי התוספות לפיצה הנפוצות ביותר.
פיצה נפוליטנה- זהו שמה של הפיצה האיטלקית האיטלקית המקורית , והיום יש באיטליה חוקים ותקנות שקובעים מהי פיצה נפוליטנה מקורית ואמיתית ואיך יש להכין פיצה נפוליטנה מקורית ואמיתית.
פיצה מרגריטה – פיצה מרגריטה היא הפיצה האיטלקית הפופולארית ביותר הקרויה על שמה של המלכה מרגריטה, הפיצה מבוססת על רוטב עגבניות שבושלו, ומעליהן מונחים פרורי גבינת מוצרלה, ותבלין בזיליקום.
פיצה לבנה – זוהי פיצה איטלקית מסורתית הנפוצה בעיקר באיטליה ולא בשאר חלקי העולם , הפיצה הלבנה אין בה רוטב עגבניות , ויש בה שימוש בגבינות מסוגים שונים ולעתים יש בה שימוש ברוטבים אחרים כמו רוטב פסטו או רוטב שמנת.
פיצה קלצונה – פיצה קלצונה היא בעצם ממולא של פיצה זוהי פיצה נפוליטנה רגילה שהבצק שלה מקופל עוד לפני האפיה וכך מתקבלת פיצה ממולאת .
פיצה עם תוספת דגים – יש כאלו האוהבים להוסיף לפיצה תוספת של דגים כמו אנשובי או טונה.
פיצה עם תוספת ירקות- פיצה עם תוספת ירקות היא פיצה בסיסית שעליה ניתן להוסיף תוספת ירקות כלשהי כמו גמבה, זיתים, תירס, חצילים או כל ירק אחר.
פיצות המייצגות תרבויות קולינריות של עמים שונים- ניתן למצוא היום בפיצריות פיצה יוונית הכוללת מאפיינים של המורשת הקולינרית היוונית כמו גבינה בולגרית או חצילים, ןניתן למצוא פיצה מקסיקנית חריפה , או פיצה בסגנון ים תיכוני וכך הלאה והלאה.
מה שבטוח שגם היום המונח פיצה ממשיך להשתנות ולהתפתח ולא קופא על שמריו והוא מתאים את עצמו להתפתחויות הקולינריות שמתרחשות בימינו, ולא היו קיימות באיטליה של המאה ה-15 או איטליה של המאה ה-18.
אז שיהיה לכם בתיאבון.
מאמר זה מוגש מטעם סאנטוס פיצה אשר מתמחה באוכל איטלקי, אז אם אתם מחפשים משלוחי פיצה באשדוד, סאנטוס פיצה היא הכתובת עבורכם.