זה קורה במשפחות הכי טובות. כן. גם אלה המאושרות והמאוחדות, המלאות חום ואהבה. ההורים נפטרים ומה שנשאר הוא כאב גדול. וברגעים הקשים האלה פתאום יצרים אפלים, קנאות עתיקות וכעסים שנדחקו צפים אל פני השטח. ומתחיל מאבק מכוער וכואב על ירושת ההורים.
ברי המזל ימצאו כי ההורים השאירו אחריהם צוואה. כלומר, הרכוש לא יחולק בצורה יבשה על פי חוק הירושות אלא אך ורק באופן מדויק על פי רצונם של הנפטרים. ההורים במקרה זה צפו את הבאות ורצו למנוע מצב של מאבקים מכוערים בתוך המשפחה. למעשה , הצוואה שלהם לא משאירה מקום לספקות , לאי הבנות, לאי דיוקים, ולפרשנויות שונות. והמשפחה שלנו לא מצאה סתם צוואה כתובה בכמה מילים על פיסת נייר בתוך מעטפה מסתורית. היא מצאה צוואה שנכתבה בעזרת עורך דין לענייני צוואות ובה הנחיות מפורטות כיצד לנהוג , למי לפנות והכי חשוב, כיצד לחלק את הרכוש שנותר בצורה מדויקת עד לפרטי פרטים . ההורים במקרה זה נהגו בחכמה יתירה וחסכו ממשפחתם עוגמת נפש גדולה.
צוואה זו, אפילו שנכתבה ונחתמה בעזרתו של עורך דין מומחה, אין לה תוקף חוקי למעשה עד שלא מופק צו קיום צוואה בעזרת רשם הירושות. והמשפחה שלנו, שמעולם לא התכנסה ודנה בנושאים האלה , שצוואות היו מבחינתה טאבו שמוטב לא לדבר עליו פן יביא עליהם עין הרע, מוצאת את עצמה אובדת עצות מול המצב החדש.במקרה כזה, עורך הדין יוכל לעזור להם לבקש את צו קיום הצוואה, באמצעותו יכלו לפנות לבנקים בהם מנוהל חשבון הבנק של המנוח ולהעביר כספים לחשבונות אחרים, יוכלו אף למכור את הדירה של המנוח ואת מכוניתו וכן הלאה.
טוב תעשה המשפחה שלנו אם תפנה לעורך דין לענייני צוואות אשר ידריך אותה בנבכי הפרוצדורות המשפטיות , מול רשם הירושות, ובינה לבין עצמה. צוואות אינן עניין של מה בכך. יש לנהוג על פי חוק ולהמציא אסמכתאות חוקיות לכל אותם גופים בהם קיים הרכוש של המנוח.
צו קיום צוואה הוא סופי ומוחלט ומבחינת סוף פסוק לעניין הצוואה. אולם, במקרים מסוימים יכול בית המשפט לבטלו או לעדכנו בהתאם לנסיבות חדשות שהובאו לידיעתו.
מאמר זה נכתב על ידי חברת אקסטרה