בפינה הזו אתן רעיונות למשחק שאפשר לשחק יחד. משחק כיפי ופשוט שדרכו נגלה עוד כמה הילד שלנו מקסים, נפלא, יצירתי, חכם וכשרוני . זה יהיה הזמן שלו להוכיח לנו זאת שוב , והזמן שלנו' קודם כל, פשוט להיות איתו, ולתת לו את מירב תשומת הלב והאהבה, ללא צלצולי הפלאפון, ללא צלילי תיבת המיילים הנכנסים, ללא התערבות של האחים והאחיות ועוד זוללי "זמן היחד"....100% תשומת לב או לפחות 99% ...
מעבר לחשיבות של זמן הנטו עם הילד, זה הזמן שלנו להכיר את פנימיותו, להכיר את עולם המחשבות והרגשות שלו יותר לעומק ומשם לדעת מה עוד עלינו לעשות כהורים-מחנכים כדי לקדמו לעבר היותו - אדם!
פעילות השבוע היא ריקוד!
בשביל הפעילות תצטרכו מוזיקה ורצוי בכל מיני סוגים ומקצבים. עדיף לא רק שירי ילדים.
אחרי שיש מוזיקה, ומפנים איזור עם שטח כמה שיותר גדול שניתן לרקוד בו בנוחות,
ולפני ששמים PLAY , קוראים לילד ואומרים "איזה כיף לנו! אנחנו עומדים לרקוד ביחד! יש כלל אחד פשוט: פעם אחד עושה תנועה והשני חוזר עליה ואחר כך השני עושה תנועה והראשון חוזר עליה, וכן הלאה."
מוודאים שיש הבנה ואם לא עושים הדגמה קטנה. רק לאחר מכן שמים את המוזיקה ומתחילים להנות!
אזהרה! היו מוכנים בתוככם להכנס לתוך כל תנועה שהילד יביא כולל לזחול על הרצפה כמו תולעת...אין פה תנועה נכונה או לא נכונה, יפה או לא יפה.
* למה לעשות את המשחק - קודם כל, כי זה כיף ומשחרר אנרגיות בצורה מותאמת ותיקשורתית בין שניכם. בנוסף, כאשר אנו חוזרים על התנועה של הילד זה מחזק את הקשר שלנו איתו ומעלה בו את הבטחון העצמי והדימוי העצמי החיובי. איך זה קשור? כי בדרך לא מילולית, זה מבטא ומאשר את ההקשבה שלנו אליו ואת הקבלה שלנו אותו כפי שהוא ללא שיפוטיות. כמו כן, המשחק מפתח את היכולת של הספונטניות, יצירתיות והדמיון, שכידוע הוא כוח נפשי חזק ביותר.
** לפעמים אפשר לבקש מהילד להגזים בתנועה כולשהי או להדגיש אותה ולתאר איך ההרגשה היתה בזמן התנועה. לא להתעקש אם הוא לא רוצה לעבור לחלק המילולי...
***לכל ריגוש ורגש יש מקבילה דרך הגוף. אנחנו נוטים לחסום אותה וגם הילדים (הכיתות והגנים צפופים וצריך לשבת בשקט ולהיות בסדר וצריך להזהר לא לשבור ולא להפיל ולא ולא ולא וככה גם בבית בד"כ...). תגלו שהילד יודע טוב מאוד כיצד השרירים פועלים כשהוא מתבקש לנוע בדרך שמבטאת רגשות.
אגדה צרפתי
B.A מדעי ההתנהגות , תרפיסטית בתנועה
טיפול אישי לילדים , נוער ומבוגרים
הדרכת הורים
טיפול דיאדי הורה ילד