כאשר עוברים הליך גירושין עוברים המון תהליכים וחותמים על המון חוזים אשר אלו יקבעו את כיצד הקשר בין בני הזוג המתגרשים יראה בעתיד.
ישנם זוגות אשר לאחר ההליך של גירושין נשארים ידידים ואף נעשים חברים טובים בהרבה יותר ממה שהם היו בזמן שהם היו נשואים וישנם זוגות אשר החוזים אשר הם חתמו עליהם בזמן ההליך של גירושין הינם הקשר היחיד אשר מתקיים ביניהם.
חוזה כמו לדוגמא חלוקת רכוש הינו חוזה אשר במילים פשוטות מחלק את הרכוש בין בני הזוג. אך ההליך הינו הרבה יותר מסובך.
ראשית, אוספים את כל הרכוש הקיים. לאחר מכן מבצעים חלוקת רכוש בין רכוש פרטי לבין רכוש משותף. כל מה שנחשב רכוש פרטי ישאר אצל האדם שהרכוש הזה שייך לו וכל מה שנחשב רכוש משותף ייכנס לחוזה של חלוקת רכוש.
בדרך כלל כאשר יש ילדים קטנים אזד הילדים נשארים אצל האם והיא תקבל את הבית בכדי לשמר את היציבות בחיי הילדים, אך אין זהו כלל קבוע. מכוניות, עסקים, מניות, ביטוחים, השקעות, ריהוט ועוד כל אלו נחשבים רכוש משותף.
בדרך כלל ההליך שעורכי הדין של שני הצדדים מבצעים בעת הרכבת חוזה של חלוקת רכוש הוא להפוך כל רכוש לערך המספרי שלו בהווה וערך מספרי עתידי וכך מתבצעת החלוקה. ישנם זוגות אשר יעברו את החלוקת רכוש ברוגע אך ישנם מקרים רבים בהם חלוקת רכוש נהפכה לקרב ארוך ואכזרי.
חוזה נוסף הינו הסכם ממון. הסכם ממון חותמים טרם הנישואין או בזמן הנישואין.הסכם ממון זהו חוזה אשר נכנס לתוקף רק כאשר בני הזוג מחליטים לעבור הליך גירושין ואז ההסכם בעצם מקל ומקצר את ההליכים משום שחלק מן הבעיות כבר סוכמו טרם לכן.
הסכם ממון בעצם חוזה מצב עתידי של גירושין ולפי הססטוס הכלכלי עתידי מולט טרם לכן חלוקת הממון בין בני הזוג. הסכם ממון נחתם בדרך כלל כאשר בין בני הזוג יש פערים כלכליים עצומים או כאשר שני בני הזוג מביאים הון רב לזוגיות ביניהם, אך הסכם ממון זהו הסכם אשר ממליצים לבני זוג מכל רמה סוציו- אקונומית משום שבעתיד אפשרי בו ייתכן ובני הזוג יעבורו הליכי גירושין, ההסכם יקל על המצב בהרבה.
אלי גולדמן