כל סטודנט יודע שבמהלך 3-4 השנים הקרובות (5-7 בחלק מהמקרים) הוא ייאלץ לחיות "חיים של סטודנטים" ולחסוך בכל מה שאפשר (כמעט בבשר החי). רובינו מאמינים כי ההוצאה על שכר הלימוד היא ההוצאה הכבדה ביותר שנוציא במהלך הלימודים, אך לא כך הדבר. במאמר זה אנסה להעביר לכם מניסיוני לגבי הציוד הנדרש שצריך לרכוש לקראת תקופתכם כסטודנטים במדינת ישראל.
חלק מכם וודאי זוכרים את תקופת התיכון חסרת הדאגות, שבה הגעתם עם מחברות וספרים לכיתה ופשוט התיישבתם והתחלתם לכתוב. הרשו לי לחדש לכם (או שלא..): בתקופת הלימודים תראו כל כך הרבה מחשבים ניידים, מכל כך הרבה סוגים, שתחשבו שהשתלטה על כולנו ציוויליזציית לפטופים חדשה ולא מוכרת. אתם, בוודאי, לא תוכלו לעמוד בפיתוי ותחשבו לרכוש מחשב נייד בעצמכם. ואם כבר רכשתם לעצמכם מחשב נייד, קטן וחמוד, לא תקנו לו עכבר ומקלדת אל חוטיים, ואולי אפילו תהדרו עם מסך 22 אינטש לבית?
במידה ותלכו עם "העדר", הנה עוד הוצאה של קרוב ל-6000 עד 8000 שקלים, בקלות.
אם כבר רכשתם לעצמכם מחשב (נייד, נייח, זה לא באמת משנה), מה עם מדפסת על מנת שתוכלו להדפיס עבודות ושאר ירקות? למרות שלקנות מדפסות כיום אינן יקרות, יש לשים לב למחיר המדפסת שיכול לייקר את עלות הרכישה לאין ערוך. במידה ואתם אנשים מסודרים באופי, תוסיפו לכך גם מגרסה פשוטה בשביל הסדר.
דבר נוסף שצריך לשים אליו לב הוא הטלפון הסלולרי. חברות הסלולר מוציאות אינספור מבצעים אטרקטיביים שנועדו למשוך אתכם, הסטודנטים התפרניים אליהם. למרות שכל מה שהנציג אומר לכם, ועד כמה ש"הכל כלול" והמחיר "ברצפה", אתם וודאי יודעים שאתם תשלמו על זה. והרבה. נסו לחשוב להמיר קניית פלאפון יקר ולא נחוץ בקניית נגני mp3 איכותיים שלא ישאבו לכם את הכסף מהכיס.
לכן חבריי הסטודנטים, הזהרו עם האטרקציות ונסו לברור את הנחוץ מהלא נחוץ. תואר יכול להיות יקר, אבל עם קצת חוכמה והרבה חוסר תמימות תוכלו לעבור את התקופה הזו בעלות סבירה.
בהצלחה!