מי מאיתנו לא זוכר את האפוד הצהלי שקיבלנו בטירונות,זה שכנראה עבר לנו מדור לדור מתקופת מלחמת השחרור. אפוד מוזר שצורתו לא ברורה וחלקיו מיותרים. משקל האפוד היה יותר מהציוד שסחבנו ושלא נדבר על נוחות משתמש.
למזלנו עבר זמן מה מאז האפוד המהולל, למרות שיש גדודים שלא נזכיר את שמם, שעדיין נהנים מהאפוד המדוגם ( בציניות כמובן). למרות כל חסרונותיו אי אפשר להתווכח על עמידותו שכן אנחנו רואים אותו עדיין מככב בש"ג המוכר ובבטאש"ים המהנים.
לפני כיותר מעשור צה"ל התוודע למושג ווסט לוחם והבין שכנראה יש דברים בגו. האמריקאים שפינקו אותנו בשאריות של הציוד שלהם ,זה שפג תוקפו , עזרו לנו לבסס את הווסט הצה"לי וישראלי כמו ישראלי טוב לקחנו את הווסט השבלוני והתאמנו אותו לצרכים שלנו .
האבולוציה של הווסט הישראלי, שהתחיל ביחידות המובחרות בלבד וירד לעבר הגדודים עד שכיום הוא הווסט הצה"לי הבסיסי השתנתה מאוד. עם השנים הבנו את היתרונות הברורים של הווסט על האפוד ויישמנו אותם ביחידות השונות. מי מאיתנו לא ניסה להשיג בקומבינה ווסט לוחם גם בשביל הפוזה ובעיקר בשביל השימוש.
היתרון הברור של ווסט על האפוד זה הגזרה. יש הקוראים לזה ווסט חזייה לא בכדי. כמה שיותר הווסט צמוד לגוף ככה יותר נח ובריא . המשקל מתפזר נכון על הגוף ובכך מקטין מהעומס על הגב . בנוסף יש לבדוק כי כל הציוד הכבד שקיים על הווסט ( מחסניות , שקית שתייה ) יהיה ממוקם במרכז הווסט ובאזור התחתון, שוב פיזור נכון של המשקל.
ישנם ווסטים שבאים עם מערכת גב או חגורת גב זה אומנם נח יותר אבל לא הכרחי לכלל הווסטים אלא בעיקר לווסט כרמי שלוקח משקל כבד וגם מכיל פלטות קשיחות שהמגע שלהם על הגב לא בדיוק נח במיוחד אם אתם סוחבים פק"ל .
כיוון הווסט מאוד מאוד חשוב. בורא עולם לא עשה את כולנו באותו גודל ולכן הווסט חייב לדעת להתכונן בשני מקומות עיקריים : מותן, אחראי על רוחב הווסט. כתפיים,אחראים על גובה הווסט (התנוחה הטובה היא ווסט שיושב כמה ס"מ מעל החגורה).
לווסט ישנם עוד יתרונות רבים על האפוד ואולי אפילו איזה חסרון או שניים... בחברתנו,
T9 DESIGN אנו מודעים למכלול היתרונות והחסרות של הווסט ונשמח להעמיד לרשותם את הניסיון שלנו לא רק בווסטים אלא בכל תחום אחר שבו נוכל להעניק לכם מניסיוננו