לכל אלו שרוצים להכין קיורטוש בבית, צריך לפני זה לבצע תבנית ממש כמו בשיעור מלאכה.
קיורטוש זה אינו עודמאפה שתאפו לשבת על בסיס קבוע, אבל בהחלט מדובר באתגר חמוד כשבא לכם להפעיל את הילדים באחר צהריים שקט מדי.
השיטה להכנת קיורטוש פשוטה למדי:
תחילה מכינים רצועות בצק שמרים, ממשיכים וממלפפים על מערוך עטוף ברדיד אלומיניום ומניחים את הידיות שלו מעל תבנית קטנה. חשוב להקפיד שהבצק לא יגע ישירות בתבנית. אנחנו בקייטרינג נט משתמשים במקום במערוך בגליל הקרטון שבאריזות נייר האלומיניום, ניתן לעטוף אותו בשכבת נייר אלומיניום ולהשחיל דרכו שיפוד מתכת - זוהי שיטה שאורי השף פרטי שעובד איתנו פיתח..
אם אתם רוצים לפשט את ההכנה ניתן בהחלט לוותר על מילוי הבצק בנוגט ורק ללפף את הבצק כמו שהוא.
הנה לכם חומרים שיספיקו ל-5 מאפים:למלית:
150 גרם אבקת נוגט
לציפוי:
חמאה מומסת במיקרו להברשה
אבקת סודרסוכר לפיזור
ברס לפיזור (אפשרי) לבצק:
700 גרם (5 כוסות) קמח רגיל
35 גרם (3/4 שקית) שמרית (או לחילופין ½1 כפות שמרים יבשים)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה + 2 חלמונים
360 מ”ל (½1 כוסות) מים
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
הוראות הכנה:
תחילה נכין את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק למעט חמאה בקערת מיקסר עם וו לישה למשך כ 8 דקות.
מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש 6 דקות נוספות.
מכסים את קערת המיקסר על ידי ניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כ-30 דקות.
עוטפים מערוך עץ (כולל הידיות) ברדיד אלומיניום ומושחים בחמאה מומסת.
מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה דק על משטח מקומח.
מפזרים על מחצית מכל עלה כף אבקת של נוגט, מקפלים מעל את החלק הריק ומרדדים שוב לעלה דק.
חותכים עלה בצק ממולא לרצועות ברוחב 3 ס”מ ומלפפים את הרצועות סביב המערוך, עד שהוא עטוף כולו בבצק (חוץ מהידיות). מברישים בחמאה שהמסנו במיקרו, זורים סוכר ומהדקים את הבצק למערוך על ידי גלגול המערוך כמה פעמים על משטח העבודה.
מתפיחים למשך כ-10 דקות.
מניחים את המערוך מעל תבנית עמוקה, כך שידיות המערוך מונחות על דפנות התבנית ואילו גוף המערוך באוויר. אופים כ-10 דקות, תוך סיבוב המערוך מדי פעם. מפזרים ברס בנדיבות ומחזירים לתנור לעוד דקה-שתיים. מצננים 2 דקות ומשחררים מהמערוך.
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
ניתן לגוון בטעמים:
יש כאלו שמתבלים את הסוכר בקינמון או בתבלינים אחרים.
אחרים יעדיפו במקום ברס לצפות באגוזים, שקדים, פיסטוקים גרוסים או קקאו מעורבב בסוכר.