כובעים עשויים לשרת אותנו כל השנה, והם זוכים לקהל אוהדים רחב בארץ ובעולם.
כובעים נולדו עוד בימי קדם, בכדי לספק הגנה בשמש החמה והיוקדת, בה עבדו האנשים בשדות. תחילה היו נראים ככיסויי ראש מסוגים שונים, אולם במהרה בלט לעין הפוטנציאל העיצובי, אשר היה גלום בפריט ההגנה מחוייב המציאות. מאז הפכו כובעים לאביזר אופנתי ואחת הראיות לכך הינן תמונות היסטוריות, מתקופת המהפכה הצרפתית, בה נצפו כובעים בעיצובים גרנדיוזים וחסרי גבולות.
בהמשך השנים יוצרו כובעים מבדים נוספים, חזקים ועמידים יותר, וזאת בכדי להתגונן בפני הרוחות העזות, הגשמים, והשלגים, בעיקר בארצות הקרות.
בעולם נפוצים כיום סוגים רבים מאוד של כובעים, וכמעט כולם מבוקשים בידי קונים אלו או אחרים. יש אשר יעדיפו כובעי ברט צרפתיים, ויש שירכשו כובעים הנראים כמגבעת, בגדלים ובצבעים שונים. נשים רבות מאוהבות בכובעים רחבי שוליים, עשויים מקש, וגברים מעדיפים לא פעם, כובעי בוקרים שנראה כי נלקחו מתקופת המערב הפרוע.
ישנם כובעים המכסים את מרבית חלקי הפנים, מלבד העיניים והאף, והם מיועדים בעיקר לארצות הקרות ולאנשים אשר נאלצים לעבוד מחוץ לבית או למשרד, בימי הכפור. כובעים אלו נקראים גם כובעי גרב.
כובעים הפכו כבר לפני מאות שנים לסמל סטטוס ומעמד. דוכסים ומרקיזים חבשו לראשם כובעים בסגנונות שונים, נשות החברה ה גבוהה גם בימי ההיסטוריה העתיקים, נהגו לחבוש כובעים יוקרתיים, אשר זכו כבר אז, לפני מאות שנים, לעיצובים מרשימים ומרהיבים ביופיים.
גם בימינו נותרו כובעים סמל למעמד או לשייכות חברתית ומגזרית, וכך ניתן לראות גם היום כמרים וארכיבישופים המכסים את ראשיהם בכובעים מיוחדים התואמים את מעמדם רם המעלה, ובמקביל חובשים יהודים דתיים אדוקים, מגבעות שחורות על הראשים.
בישראל של לפני עשרות שנים, נהגו בנים ובנות, גברים ונשים, לחבוש כובעים בעלי מראה מצחיק למדיי, הנקראים גם היום כובעי טמבל. אלא שמאז נוספו עשרות רבות של סגנונות עיצוביים, וכובעים מסוגים שונים מגנים על ראשינו, מייפים את פנינו, ומשדרגים את הופעתינו.
מאמר זה נכתב בידי שולי והוא סוקר את תחום האופנה על כל היבטיו.