שוב היא הגיעה, תקופת המבחנים המוכרת לכל סטודנט מצוי, ודווקא עכשיו המרצים כולם מדברים איתנו על כתיבת ה-עבודה הסמינריונית, מכירים? זו שמשביתה לנו את החיים וגוררת אותנו ללילות ארוכים של טלפונים, צ'טים, קריאה וכתיבה או בקיצור הסיוט הגדול של כל סטודנט בארץ ובעולם. אז ליקטנו עבורכם כמה עצות שאולי תסייענה לכם בעבודה הכי שחורה שיש...
לוח זמנים מדויק: אם אתם יודעים מנתי יש להגיש את העבודה רצוי שתסמנו את התאריך בגדול על לוח שנה כזה או אחר שנמצא כל יום מול העניים שלכם, חשוב מאוד להקפיד על זמנים ולא לדחות את כל הסיוט הזה לרגע האחרון, במידה והגעתם לשבועיים לפני המועד הסיכוי הגדול הוא שהציון יראה ממש כמו הזלזול, חבל מאוד שכל השנה היפה תיפול רק בגלל חוסר תיאום.
בחירת הנושא במהירות: סטודנטים רבים מבזבזים זמן יקר ערך על בחירת הנושא המתאים, הדרך הטובה ביותר לפתור את העניין המעיק הזה היא לבחור שלושה נושאים ולתת זמן של שבוע בדיוק להחלטה הגורלית... כדאי לבחור נושא שהתוכן שלו מצוי וזמין לכם בבית – חפשו את החומר ברשת ובספרים הנכונים, אל תלכו על משהו בומבסטי אלא על משהו שאתם יודעים בוודאות שתוכלו לעמוד בו.
עוד עניין חשוב מאוד בבחירת הנושא הוא עניין, נסו ללכת על נושא שיעניין אתכם יותר מכל אחד אחר, אם תבזבזו שעות על נושא משעמם סביר להניח שככה גם יראה הציון שלכם, לא לבחור במשהו שנרדמים איתו, רק דברים "מעוררים" ותתפלאו, גם בהיסטוריה קלאסית יש כאלה ובמאות.
בדקו היטב את שפת החומר, לעיתים תמצאו חומרים רבים באנגלית ודפים בודדים בעברית, ובעצם זה מה שקורה לרוב הסטודנטים שבנינו, אם האנגלית שלכם טובה ומהירה אל תחששו מחומרים בשפה זרה, מה גם שיש שירותי תרגום זולים, מועילים ומהירים והכי חשוב זמינים לכל המבקש.
אינטרנט: רבים מאיתנו סבורים שאת כל החומר אפשר למצוא ברשת אבל אל תסמכו על הנושא הזה יותר מדי, לעיתים החומרים שעולים לרשת אינם מדויקים, מה גם שיבקשו מכם את הציון למקור, במידה ושאבתם חומרים מהרשת וודאו היטב כי ישנה הצלבה: כך למשל אותן עובדות מופיעות בשלושה מקורות ברורים ומוכרים.
אפרופו עובדות, ממש לא רצוי להסיק מסקנות או לבוא בגישה סובייקטיבית, זכרו, לא מדובר ביומן אלא בעובדות, כמובן שאפשר לתבלן את הכתיבה אבל החשוב הוא להיצמד למציאות ולא ללכת לכיוונים אישיים מדי.
ברשת פרוסים עבודות למכביר – אל תעתיקו! אל תשכחו שהמרצים מקבלים עבודות למכביר וממש לא הייתם רוצים שהעבודה שלכם תהיה זהה לעבודה של תלמיד מהקורס הקודם, זכרו המידע שברשת נשאר as is ולא ממש מתעדכן, עבודה אחת יכולה לנוח על השרתים שנים, אבל אף אחד לא מבטיח לכם שהיא לא הוגשה כבר.
נסו לחפש חדשות ועובדות מתאימות, ישנם אתרים רבים כמו וואלה או ישראל NOW ואחרים שמחזיקים ערוצי חינוך, משם תוכלו לשאוב רעיונות למכביר.
בהצלחה.