לפני השתלת שיער חשוב לבצע תיאום ציפיות ולזכור כי לא תמיד ניתן להינות מהתוצאות האופטימאליות ביותר, עד קץ הימים. כך או אחרת, השתלת שיער תסייע במידה רבה להופעתכם החיצונית, בשנים הקריטיות.
טרם השתלת שיער עליכם להיוועץ ברופא מומחה לרפואת עור, אשר יבחן את הבעיה ויוכל להמליץ לכם על השתלת שיער מהסוג אשר יתאים לכם. יש לקחת בחשבון כי כ-30 -40 אחוזים מהפונים אינם מתאימים כלל להליך של השתלת שיער, ולהם יומלץ להתמודד עם הבעיה בדרכים חלופיות כמו קרמים שונים, תרופות, ועוד.
שלוש שעות טרם ניתוח השתלת שיער, יהיה עליכם לצום. כמו כן כשבועיים לפני ביצועו תידשו להפסיק לעשן ולהתנזר משתייה אלכוהולית ותרופות מסויימות, וזאת בכדי שהשתלים לא יידחו מהגוף בשל פעולות אלו. ניתן לבצע השתלת שיער באמצעות השתלת יחידות זקיק שייטול המנתח מעורפו של המנותח, וישתיל בתוך חתכים אשר הוא יוצר מבעוד מועד בקרקפת. השתלת שיער זו נחשבת להליך היעיל ביותר נגד התקרחות. השתלת שיער נוספת נקראת F.U.E ובמהלכה יילקחו הזקיקים באמצעות מחט מיוחדת הנוטלת את פיסות העור הזעירות שבהן נמצאים הזקיקים. הזקיקים יופרדו ויוחדרו באנצעות מחט דקיקה ביותר אל תוך איזורי ההתקרחות המדוללים משיער. שיטה זו הינה חדשנית ונוחה יותר אולם בשל חדשנותה אין עדיין וודאות לגביי מידת הצלחתה.
תופעת ההתקרחות ידועה אמנם בעיקר בקרב גברים, אולם יש לציין כי גם נשים רבות סובלות מהתופעה, ומבקשות לעבור ניתוח השתלת שיער.התקרחות מופיעה לרוב לראשונה באופן שבו בולטים איזורים החסרים שיער, או שהשיער בהם מדולל, בקדמת הראש. איזורים אלו מכונים 'מפרצים'. בהמשך מידללים איזורי שיער נוספים, בחלקו העליון של הראש, וברבות השנים נעלם השיער ממקומות נוספים בגולגולת.
כ- 50 אחוזים מאוכלוסיית הגברים בעולם כולו, סובלים מתופעת ההתקרחות כבר בגיל צעיר יחסית, בשנות ה- 30 וה-40 לחייהם.
עם זאת תופעת ההתקרחות עשוייה להחל כבר עם תום גיל ההתבגרות, ולגרום למבוכה רבה בקרב הסובלים ממנה, ולבעיות נפשיות וחברתיות. הגורמים לתופעה כוללים בין היתר מטען גנטי אולם גם מחלות מסויימות ופגמים שונים עשויות לגרום לתופעה.
כיום ישנם מספר דרכים בנסיון להתמודד עם התופעה הבלתי אסתטית, כאשר הדרך היעילה בינהם היא השתלת שיער.
מאמר זה נכתב בידי מלי והוא סוקר ניתוחים פלסטיים והליכים קוסמטיים לשיפור ההופעה